• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitim için İtalya'ya giden öğrenciler Batman'a döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen bir Erasmus + Mesleki Eğitim projesini daha gerçekleştirdi.

Batman Mesleki Eğitim Derneği (MESLEĞİM-DER) desteği ve yerel ortaklığı ile yürütülen Batman Meslek Lisesi Metal Teknolojisi Alanı Kaynakçılık dalında eğitim gören 16 öğrenciyi teknik çalışmalar için 16 Nisan 2015 tarihinde 3 hafta için İtalya’ya göndermişti.

Metal Teknolojisi öğrencileri, Avrupa'daki kaynakçılık mesleğine ilişkin tüm teknik uygulamalarına bizzat katılarak bilgi ve becerilerini artırdılar. Eğitime katılan öğrenciler el becerilerinin Avrupalılara göre çok geride olmadığını ancak onların çok fazla uygulama yaptıklarını söyledi.

Öğrenciler, "Avrupalılar özellikle mesleki eğitimde daha az öğrenci grubu ile çalışma yapıyorlar. Bu durum daha iyi öğrenmeyi sağlıyorlar. Atölyedeki çalışma şartları ve makinesel imkânlar bize göre çok iyi idi, bizlere de aynı fırsatların verilmesi durumunda inanıyoruz ki, onlardan çok daha iyi çalışmalar yapabiliriz." dedi.

Okul Müdürü Necati Tunç, proje kapsamında şimdiye kadar 56 Metal Teknolojisi öğrencisinin mesleki eğitim görmeleri için Almanya ve İtalya’ya gönderildiğini ifade etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir