• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...

Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende, Kırsal yatırımların desteklenmesi, GAP bölgesi damızlık süt sığırcılığının desteklenmesi ve kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi proje pazarı ödül törenleri düzenlendi.

Şehitkâmil Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri, Ziraat odası Başkanları ile çiftçiler katıldı.

Salonda çitçileri konu alan resim sergisi açılırken, çiftçiler için kurulan stantlarda çiftçilerin hazırladıkları ürünler tanıtıldı.

Programın açılış konuşmasını Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan yaptı.

Karayılan`ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada toprağın önemine değinerek, çiftçilerin toplumun en önemli hazinesi olduğunu belirterek, “Bu şehir ne kadar sanayi şehri ise, bir o kadar da tarım şehridir.”dedi.

Çiftçilere yaptıkları buğday, yem ve arı kovanı gibi destekleri verdiklerini belirten Şahin, Gaziantep`in sof domatesi ile biberi gibi ürünlerin önemli olduğunu ifade ederek, yerel ürünlerin çeşitlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

GAP projesi kapsamında büyükbaş hayvan yetiştiriciliği noktasında Gaziantep`e tahsis edilen desteğin yüksek bir rakam olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil ise, Gaziantepli iş adamlarına teşekkür ederek, en büyük teşekkürü çiftçilerin hak ettiğini belirtti.

Gaziantep   Milletvekili Mehmet Erdoğan da, Gaziantep için en önemli projenin su ve sulama olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirilirken, ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil ile protokol yetkilileri salonda çiftçiler için açılan stantları gezdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)