• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...

Diyarbakır`ın Hazro ilçesinde Kaymakamlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü`nce düzenlenen arıcılık kursunu katılarak başarı ile tamamlayan yetiştirici ve çiftçilere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törene Hazro Kaymakamı Sercan Gökdemir, Hazro İlçe Tarım Müdürü Enes İsen ile kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve arı yetiştiricileri ile çiftçiler katıldı. 

Törende konuşan Hazro Kaymakamı Sercan Gökdemir, kursu başarıyla bitirip sertifika almaya hak kazanan çiftçileri tebrik etti.

Hazro İlçe Kaymakamı Sercan Gökdemir törende yaptığı konuşmada, Hazro`da tarımsal buğday, arpa ve mercimek ekiminin gerçekleştirildiğini belirterek, 2015 yılının Hazro için önemli bir yıl olduğunu söyledi.

“Hazro tarımında çeşitlilik az”

Hazro`daki tarımsal üretimde çeşitliliğin az olduğunu anlatan Kaymakam Gökdemir, ilçede genel itibariyle buğday-arpa-mercimek ekimi gerçekleştirildiğini belirterek şöyle dedi:

“Üreticiler düşük gelirli çiftçilerdir ve köylerdeki ailelerin çoğunluğunun ek bir gelir kaynağı olmamakla birlikte, küçük parsellerde yaptıkları tarımsal faaliyetlerde çok az düzeyde gelir sağlamaktadırlar. Bundan dolayı tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılması gerekmektedir. Bu sene GAP İdaresine 2015 yılı başvuru döneminde Tarım Müdürlüğü olarak Arıcılık ( 30 aile 15 kovan), 105 dekar alanda meyve bahçelerinin tesisi (fıstık, ceviz, badem, kiraz ) ve 5 adet anız parçalama makinesi alımı olmak üzere 3 adet proje, diğer kurumlarımızla birlikte toplam 10 adet projede, çeşitli kurum ve kuruluşlara başvuru yapılmıştır. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle ilçemizin gerek tarımsal üretimde gerekse diğer alanlarda önemli atılım gerçekleşecektir.”  

Kaymakam Gökdemir, çalışmalarından dolayı İlçe Tarım Müdürü ve müdürlük personelleri ile çiftçilere teşekkür ederek sertifikaların hayırlı olmasını diledi. (İLKHA)