• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Van`da10. Bilgi Güvenliği Politikaları Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da özel bir otelin konferans salonunda yapılan ve 3 gün sürecek olan seminerde güvenli bilgiye ulaşmanın yolları anlatılacak.

Hakkâri, Kars, Ardahan, Muş, Hakkâri, Bitlis, Ağrı ve Tunceli`den birçok sağlık çalışanının katıldığı seminerin açılış konuşmasını Van İl Sağlık Müdürü Yakup İmren yaptı.

“Eskiden bilgiye ulaşmak için çok zordu”

İmren, konuşmasında bilgiye ulaşmada çok mesafe kat edildiğini belirterek, “Bizler daha önce bir bilgiyi alabilmek için, saatlerce kütüphaneyi karıştırırdık ve kütüphane görevlisinin verdiği ipucu ile ancak bir bilgiye ulaşırdık. Günümüzde ise küçük bir hareketle en gizli bilgilere bile ulaşabiliyoruz.” dedi.

“Burada farkındalık oluşturmak istiyoruz”

3 günlük bir sürede yeterli bilginin verilemeyeceğini, ancak bilgi farkındalığın oluşturulabileceğini belirten Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü (SBSGM) sistem Yönetim Daire Başkanı M.Fatih Uluçam ise yaptığı konuşmada, “Onuncusunu düzenlemiş olduğumuz semineri, bundan önce 72 ilde gerçekleştirdik. Bu kapsamda 750 katılımcıya bilgi paylaşımında bulunduk. Bilgi güvenliği ile ilgili üç günlük seminerde yeterince eğitim vermek gibi bir hedefimiz yoktur. Ancak bizim amacımız bilgi güvenliği ile ilgili farkındalık oluşturmaktır” diye konuştu.

Seminer M.Fatih Uluçam`ın Sağlık Bilişim Ağı Projesi (SBA) ile ilgili sinevizyon eşliğinde verdiği bilgilerle devam etti. (Murat Dalgın-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir