• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Batman'da hırsızlar tehlike dinlemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Seyitler Mahallesinde 3 gün arayla hırsızlar, tehlikeye aldırmadan iki ayrı trafodan elektrik kablolarını kesiyorlar.

Edinilen bilgilere göre, Seyitler Mahallesi’nde bulunan 65/D trafodan 3 gün önce kablo kesip çalındı. Dün gece de aynı mahallede bulunan 72/G trafolardan gece saat 01.00 sıralarında kabloları kesen hırsızlar, mahallenin müdahalesiyle kestikleri kabloları bırakıp kaçtılar.

Mahalle sakinleri, "Kesintiler yetmiyordu şimdi de kablo hırsızları çıktı meydana 3 gün arayla 2 ayrı trafodan kablo kesildi. İlk trafodan hırsızlar kablolarla kayıplara karıştılar ama son olayda biz fark ettik. Hırsızlar trafo ile yüksek gelirim hattının arasında bulunan enerjiyi kesip kolunu aşağıdan açıyor sonra yukarıya kabloyla tırmanıp trafodaki bağlantıyı kesip aşağı indirdiler. Aşağıdan da kesip epey sürükledikten sonra geç de olsa müdahale ettik. Kabloları götürmeye fırsat bulamadan kayıplara karıştılar.” dediler.

Mahalleli tarafından çağrılan polis olay yerinde incelemelerde bulundu. Kesilen kablolar DEDAŞ ekiplerine teslim edildi.

Hatırlanacağı üzere geçen Mart ayında Çarşı Mahallesinde elektrik trafosuna giren ve merkeze bağlı Akça (Tilmiz) köyünde elektrik direğine çıkan çocuklar akıma kapılarak feci şekilde can vermiştiler.  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir