• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Havalimanının adı Selahaddin Eyyubi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde PKK`nin tüm engellemelerine rağmen 2 yıl gecikme ile tamamlanan havalimanı,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu`nun katıldığı Yüksekova mitinginde açılışı yapıldı.

İki yıl önce bitirilmesi planlanan havalimanının PKK ve HDP`nin engellemeleri nedeniyle bir türlü bitirilemediğini ve bu saldırılardan dolayı 2 yıl gecikme ile bitirildiğini belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi 90'lı yıllara götürme çabası içerisinde olanların olduğunu ancak buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.

“Havalimanı 99 kez saldırıya uğradı”

Açılışta bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksekova`da yapılan havalimanının inşası sürecinde 99 kez saldırıya uğradığını ve bu saldırılardan dolayı 2 yıl gecikmeli olarak açılışını yapmak durumunda kaldırdıklarını belirterek, “İş makinaları yakıldı, müteahhitler tehdit edildi.  Ancak buna rağmen kararlı ve azimliydik.” dedi.

“Kim Allah'a daha yakınsa o üstündür”

Kendileri için üstünlük ölçüsünün Kürtlük ya da Türklük olmadığını belirten Erdoğan, “Kim Allah'a daha yakınsa o üstündür.” İfadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Müslümanız. Birileri zerdüşttür. Benim onlarla işim yok. Havalimanının yapılmasını engellemeye çalışmak Hakkarililiye ihanettir. Bizde ayrımcılık yok ama onlarda ayrımcılık var. İstiyorlar ki Hakkarili vatandaşlarım burada sıkışıp kalsın.”

“Bunlar sadece tehdit etmeyi bilir”

İstismar siyaseti yapanların bugüne kadar hiçbir hizmetini görmediklerini belirten Erdoğan,  “Bunlar sadece tehdit etmeyi bilir. Değerli kardeşlerim örgüt ve onun güdümündeki partinin yaptığı baskıyı biliyoruz. Yıllarca baskıdan şikâyet edenler kendileri aynısını bölge insanına uyguluyor.” dedi.

“Süreç aynı kararlılıkla devam edecek”

Çözüm süreci konusunda da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürece aynı kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizdi.

“Birileri Kürtler ve Türkler arasındaki kardeşliğe darbe vurmaya çalışıyor”

Cumhurbaşkanının konuşmasından sonra bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, birilerinin Kürtler ve Türkler arasındaki kardeşliğe darbe vurmaya çalıştığını söyledi.

Çözüm süreci ile attıkları adımları herhangi bir tehdit ile değil vatandaşlarına olan saygılarından dolayı yaptıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, süreç üzerinde oynanan oyunlara ve seçim sürecinde HDP binalarına yapılan saldırılar sonrası yaşanan gelişmelere değindi. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir