• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
HDP`li belediyenin görevini vatandaş yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Artuklu ilçesi Yenişehir semtinde ikamet eden vatandaşlar, HDP`li büyükşehir ve Artuklu belediyelerin hizmet yapmamasından yakınıyor. Belediyeye onlarca dilekçe vermelerine rağmen Yenişehir semtindeki kaldırımlar yapılmayınca kollarını sıvayan halk, kendi kaldırımını kendisi yapmaya başladı.

“Kaldırım taşı dahi vermediler”

Yenişehir Semti`nde ikamet eden Hacı Şehmus Cırık, belediyenin yapması gereken kaldırımı kendisinin yaptığını söyledi. Altyapılarının da yetersiz olduğunu belirten Cırık, “Kaldırımlarımızın hepsi bozuktur ama ilgilenen yok. Her yağmur yağdığında binamızın altı, kapıcı dairesi ve bodrum su altında kalıyor. Gider boruları bir birine uymadığı için gider suyu geri dönüyor. Bakın şuan kaldırımı kendimiz yapıyoruz. Ne devlet yardım ediyor ne de belediye yapıyor. Belediye hiçbir şey yapmıyor. Belediyeden kaldırım taşı istedim, gidin Batman`dan kendi paranızla alın dediler. Belediyenin yapması gereken kaldırımı biz yapıyoruz.” dedi.

“Belediyenin hiçbir yardımını alamıyoruz”

Belediyeyi göreve davet eden Cırık şunları söyledi: “Biz şuan kaldırımı yapıyoruz ama nereye kadar yapacağımızı bilmiyoruz. Yarın öbür gün belediye gelip yıkarsa o zaman harcadığımız tüm emekler boşa gitmiş olacak. Kaldırım taşını Batman`dan aldım, diğer malzemelerini de buradan satın aldım. İşçi tutarak kaldırımın kullanılabilir hale getireceğiz. 4 yıldır hem eski belediyeye hem de yeni belediyeye onlarca dilekçe verdim ama olumlu bir cevap alamadım. Hiçbiri yardım etmedi. Binamızın önünde park projesi var ama onu da yapmıyorlar. Dilekçe veriyoruz, kale alınmıyor. Belediyenin hiçbir yardımını alamıyoruz. Bu yüzden cebimizden masraf yapıyoruz.”  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir