• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
`Namazı Allah`ın emri olduğunu bilerek ikame etmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftü Yardımcısı Muhammed Yusuf Yaşar, namazın önemi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada,  Hz Muhammed`in (sav) Medine`ye hicretinden yaklaşık bir yıl önce farz kılınan ve en önemli ibadetlerden biri olan namazın, içinde bulunduğumuz mübarek aylarda bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Namazların zamanında ikame edilmesi gerektiğini belirten Yaşar, “Kur`an-ı Kerim`de Rabbimiz namazın insanın kötülüklere karşı korunması için bir koruyucu olduğunu, namazın insanı kötülükten ve fuhşiyattan koruduğunu açıkça ifade etmiştir. Yine başka ayetlerde beş vakit namazın mutlaka zamanında ikame edilmesini, özellikle ikindi namazına çok dikkat edilmesini, meleklerin şahitlik ettiği sabah namazına çok dikkat edilmesini mükerrer ayeti kerimelerde Rabbimiz emir buyurmuştur.” dedi.

Ahiretimizin abat olabilmesi için namaz ibadetinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyleyen Yaşar, “Biz azaptan korunmak ya da cenneti kazanmak için namaz kılan bir toplum olmamalıyız. Namazı gönüllü olarak, Allah`ın emri olduğunu bilerek ve bundan şeref duyarak kulluğumuzun en güzel ifadesi olduğunu bilerek namazı ikame etmeliyiz.” diye konuştu.

Namaz kılınırken içindeki ile dışındaki şartlar farz ve vaciplerin kişiye verdiği öğütlere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, “Namaz öncesinde Müslüman bir hazırlık yapmalıdır. Namaz içerisinde bazı hususlara dikkat etmelidir. İki vakit aralarında da yine Müslümanın kazanmış olduğunu namaz şuurunu kaybetmemeye dikkat etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Cemaatle kılınan namaz, bireysel kılınan namazdan 27 kat daha sevap”

Cemaatle kılınan namazın önemine vurgu yapan Yaşar, şunları ifade etti: “Efendimiz cemaatle kılınan namaz, ferden kılınan namazdan 27 kat daha sevap olduğunu ve mutlaka cemaatle namaz kılınmasını teşvik etme babında ifade buyurmuştur. Bir başka hadislerinde ise özellikle; ‘Sabah ve yatsı namazlarını cemaate gelmenin ecrinin ne kadar yüce olduğunu bilseydiniz sürüne sürüne de olsa mutlaka cemaate gelirdiniz.` buyurmuştur. Bu ve bunun gibi akla ilk gelen hadis-i şerifler ve çokça kullandığımız ayet-i kerimeler değerlendirildiğinde diyebiliriz ki namazsız bir toplumun abat olabilmesi, namaza gereken değeri vermeyen bir topluluğun yücelebilmesi imkânsızdır.”

“Ayda bir yapılan sabah namazı buluşmalarını her gün yapabilecek hale gelelim”

Batman`da devam ettirilen sabah namazı buluşmalarına da değinen Yaşar, “Diyanet İşleri Başkanlığı`nın tüm şehirlerde devam ettirdiği sabah namazı buluşmaları programlarına biz de Batman Müftülüğü olarak ilimizde devam ediyoruz.  Destek veren kardeşlerimiz özellikle de imam hatip lisesi öğrencilerimizin bu konuda gerçekten azimli olduğunu görüyoruz.  Ayda bir yapılan sabah namazı buluşmalarını biz istiyoruz ki her gün yapabilecek hale gelelim ve sadece imam hatip lisesi öğrencilerin katılımı olan bu programı herkesin katılabileceği, herkesin birbiriyle yarışacağı hale getirebilelim.  İnsanlara sabah namazı buluşmalarını, namaz ve cemaat buluşmasını hatırlatalım istiyoruz. Bu konuda hizmet eden müftülüğümüz gibi tüm STK`lara bu konuda gerçekten namaz şuurunu, namaz hassasiyetini kazandırmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim bize namaz kılmaktan, secdeli olmaktan, alındaki secde izi ile huzuruna gitmekten beri eylemesin. Bizi huzuruna alnı secdeli, yüzü aydınlık olarak alsın diye dua ediyorum.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir