• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Belediyenin yüksek emlak vergisi zammına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Belediyesi yanındaki parkta  yapılan basın açıklamasını Rıfat Direkçi okudu.   Direkçi konuşmasında  şunları söyledi.

“Midyat Belediyesi tarafından yapılmış olan emlak vergisi zammını çok yüksek buluyoruz. Bu zammın en kısa zamanda geri çekilmesini istiyoruz. Enflasyonun yüzde 7 olduğu bir dönemde yüzde 800 oranında yapılan bir vergi zammı kabul edilemez. İlçemizde müstakil dairelerde oturan vatandaşlarımızın çoğu inşaat işçisi olup, etinden tırnağından artırdıklarıyla evlerini yapmışlardır. Bu insanların bu yüksek vergiyi ödemeleri mümkün değildir. Yapılan son emlak vergisi zammının hiçbir izahı bulunmamaktadır. Bu zammı imzalayanların rahat uyuyup uyumadıklarını merak ediyoruz”. dedi

Direkçi, bu zammın kabul edilecek bir yanının bulunmadığını belirterek, “Alışveriş merkezi mantığı ile hareket edip,   yüzde 800 ‘a varan zam yapıp, daha sonra bir müjdeymiş gibi basını karşısına alıp , yüzde 15 - yüzde 20 ‘lik indirimi duyurmak, şark kurnazlığından öte bir şey değildir.
Halkımız ve biz STK’lar olarak talebimiz, Midyat belediyesi tarafından alınan ve astronomik düzeydeki emlak vergilerinin,  en azından diğer ilçelerde uygulanan şekliyle olması veya enflasyon oranında yapılmasıdır. Yani makul bir düzeyde olmasıdır. Yıllardır hizmetten yoksun olan kadim şehir Midyat’ımızın, bu astronomik zam ile daha da geriye gideceğini düşünüyoruz.                                         

 Muhtarlara imzalatılarak yapılan bu fahiş zamda, muhtarların yanıltıldığına ve muhtarların baskı altında kaldıklarına inanıyoruz.  Bu zammın altına imza atan muhtarları halkın tarafına, ve bir an önce imzalarını geri çekmeye davet ediyoruz.” dedi

Basın açıklaması sırasında Belediyenin 1 ocaktan itibaren uygulamaya koyduğu zamlı Emlak vergisi tarifesinin geri çekilmesi kararında imzası bulunan bazı Mahalle Muhtarları, İmzalarını geri çektiklerine dair dilekçeleri imzaladılar.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.   (Süleyman Tunç - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir