• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyanet uyuşturucuyu bırakan gençleri umreye götürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, madde bağımlılığına bulaşan gençleri kurtarma adına önemli bir manevi destek hizmeti hazırlayarak, 13 ildeki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM)`de tedavisinin son aşamasına gelen 40 genci, bugün umreye götürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle ülke genelinde bulunan AMATEM`lerle koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye Diyanet Vakfının finanse ettiği projenin gelecek yıllarda, “81 ilde 81 genç” şeklinde genişletilmesi planlanıyor.

25 Mayıs-05 Haziran 2015 tarihleri arasında 6 gün Mekke ve 4 gün Medine olmak üzere toplam 10 gün olarak planlanan ve gençlerin hayatında yeni bir beyaz sayfa açmayı hedefleyen umre programı için bugün İstanbul Atatürk Havalimanı`ndan kutsal topraklara hareket edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığında bir araya gelen gençleri umre yolculuğuna uğurlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Hayata yeniden başlamak için tam da çok güzel bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu ibadet ile yepyeni bir hayata başlayacaksınız. Hayata yeniden başlamak için ne güzel bir fırsat” dedi.

‘Ömür` ile ‘umre`nin aynı kökten geldiğini belirten Başkan Görmez, Umre ibadetiyle beraber gençlerin yepyeni bir hayata başlayacağını belirtti.

Başkan Görmez, “Umre, imar ve ömür kavramı ile aynı kökten gelir. Biz neden ‘umre` diyoruz? Çünkü biz bu ibadet ile kendimizi imar edebiliyoruz. Gönül dünyamızı, zihnimizi imar ediyoruz. Sizler de gidince göreceksiniz. Kâbe ile karşı karşıya kaldığınızda bunu daha iyi anlayacaksınız. Medine`de Peygamberimizle beraber olacaksınız. Yeni bir hayata başlamak için çok güzel bir fırsat. Siz bu ibadetle yepyeni bir hayata başlayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

 “İnsanoğlu yeryüzünde iyilik yaptığı sürece ömür sürmüş olur…”

İnsanoğlu yeryüzünde iyilik yaptığı sürece ömür sürmüş olacağını ve kendini, kalbini onardığı zaman ömür sürmüş olacağını belirten Başkan Görmez sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı insanlar vardır, dünyada zamanı tüketirler ancak ömür yaşamadan giderler. Ömür diyebilmek için iyi işler yapıp gitmek gerekir. İyi işler yapmadan bu dünyayı terk ederse Allah'ın verdiği zamanı tüketmiş olurlar.”

“Umre`de kendinizle baş başa kalıp var oluşunuzun gayesini düşüneceksiniz…”

Umre ve hac ibadetinin iç içe geçmiş altı yolculuktan ibaret olduğunu belirten Başkan Görmüş, bu yolculuklardan ilkinin, kişinin kendi iç dünyasına yaptığı yolculuk olduğunu söyledi.

Başkan Görmez, “Sizler de o kutsal topraklarda kendinizle baş başa kalıp düşüneceksiniz. Dünyaya neden geldim? Var oluşumun gayesi nedir? Allah beni neden yarattı? Nasıl bir hayat yaşamalıyım? Bu soruların cevabını arayacaksınız. Her ırktan, her renkten Müslüman kardeşlerimizle beraber tavaf yapacaksınız.” dedi.

Başkan Görmez, gençlerin umrede neler yaşadıklarını, hissettikleri duygularını paylaşmaları için umre dönüşünde Başkanlığa davet etti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir