• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
AK Parti seçim otobüsüne silahlı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Gültepe Mahallesi Eflatun Caddesi üzerinde seyir halindeki AK Parti seçim otobüsüne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Saldırı sırasında yaralanan olmazken otobüsün camları kırıldı. Saldırıyı yapan kişi veya kişilerin olay yerinden kaçtıkları bildirildi.

Otobüste dört kişinin olduğunu söyleyen parti yetkilileri yaralanma ve can kaybının olmadığını söylediler.

Saldırı ile ilgili bir açıklama yapan Batman Milletvekili Ziver Özdemir, “Huzur içinde bir seçim kampanyası geçirme temenni ve dileğimizi dile getirdik. Defalarca özellikle giydirilmiş parti araçlarımıza zaman zaman taşlamalarla, zaman zaman tehditlerle karşılaşıyorduk. Ama bugün maalesef seçim aracımıza silahla bir saldırı olmuş. Tabi biz bunları, her türlü şiddet eylemini kınıyor ve tel`in ediyoruz.” dedi.

Herkesi sağduyuya davet eden Özdemir, “Bu tür şiddet eylemleriyle bundan sonra karşılaşılmaması gerektiğine inanıyorum. Huzurlu bir seçim geçirmek için gayret sarf ediyoruz. Huzur ortamını hiçbir siyasi parti mensuplarının gerginleştirme gibi bir hakkı olmamalıdır. Bundan imtina etmeliler. Bölgede maalesef bu süreçlerde şiddet eğilimli insanlar biraz daha şiddet yüzlerini gösteriyorlar. Ebetteki şiddet eğilimli kirli yüzlere hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimiz ve Batman`ın her noktasında seçim çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu tür saldırılar hiçbir zaman bizi yolumuzdan alıkoyamaz.” şeklinde konuştu.

Otobüs şoförü Ümit Kızılay ise seçim çalışması için caddeden giderken silah sesini duyduklarını ve bir kişinin kaçarak uzaklaştığını gördüklerini, durup durumu polise ilettiklerini söyledi.

Kızılay, “Normal seçim otobüsümüzle AK Parti müziğini çalarak seyir halindeydik, sol tarafımızda bekleyen bir genç tarafından bir el olmak kaydıyla silah sesi duyduk. Durduk ve camımıza isabet aldığını gördük. O anda polisi aradık. Kaçan gencin üzerinde siyah tişört vardı.” dedi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir