• DOLAR 32.537
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2474.957
  • ...
Oğuz: Bir şey nerede bozulmuşsa orada düzelecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van bağımsız milletvekili adayı Mehmet Mehdi Oğuz, Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı köyünü ziyaret etti. Oğuz, bugüne kadar Türkiye'de yaşanmış sorunların kaynağından düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bir şey nerede bozulmuşsa, orada düzelecektir.” dedi.

Bağımsız milletvekili adayı M. Mehdi Oğuz, HÜDA PAR yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı köyünü ziyaret etti. Burada köylülere hitap eden Oğuz, Hür Adayların İslami ve insani değerleri taşıdığını ifade ederek meclise girmeleri halinde halkın huzur ve refahı için ciddi önerilerinin olacağını ifade etti. Köy halkıyla sohbet eden Oğuz, 7 Haziran`daki seçimde halktan destek ve dua talebinde bulundu.

"Bu memlekette gençlerimiz üçüncü kattan aşağı atıldı"

6-7 Ekim olaylarında devletin suskunluğunu eleştiren Oğuz, "Bu memlekette gençlerimiz üçüncü kattan aşağı atıldı. Kafaları taşla ezildi. Gönülleri rahat etmedi, üzerine benzin döküldü. Yine gönülleri rahat etmedi ve sonunda üzerinden arabayla geçtiler. Bunlar yaşanırken devlet neredeydi? Bu olaylar sırasında Diyarbakır Valisi açıklama yaptı; 'Eğer biz çevik kuvvetleri çağırmış olsaydık, şehit verirdik.' dedi. Peki, güvenlik güçlerinin görevi şu milleti korumak değil midir?" dedi.

"Bugün menfaat bekleme, küçük hesaplar yapma zamanı değildir"

Oğuz, "Adamlar Müslüman bir memlekette suyu tersine akıtıyor. Bizler bu suyu düzlüğe akıtmakta aciz miyiz? Değerli kardeşlerim bakın! Yarın çok geç olabilir. Biz gittiğimiz her yerde bu tarihi uyarıyı kardeşlerimize yapıyoruz. Değirmen gitmiş şakşağın peşine düşmeyelim. Bugün siyaset namına menfaat bekleme küçük hesaplar yapma zamanı değildir. Vallahi büyük bir yangın var ve bu yangın böyle devam ederse, Bizler Müslümanlar olarak bir araya gelip bu yangına su dökmezsek, bu yangın her yerimize sıçrayacaktır." diyerek uyarıda bulundu.

1921 Anayasasını örnek veren Oğuz, "İslam hukukunun uygulanması görevi, meclisindir. Yine o anayasaya baktığımız zaman, Türk, Kürt, Laz ve Çerkez hepsi bir aradadır. Kimsenin kimliği inkâr edilmiyor ve yerinden yönetim çok güçlüdür. Bizim atalarımız bu kutlu savaşı verirken, şu irade üzerinde kurdular; 'Kuracağımız bu Cumhuriyet; bayrağı, kimliği, hukuku en üst değeri İslam olsun. Adı da İslam kardeşliği olsun. Türkü, Kürdü, Lazı ve Çerkezi ile birlikte bugüne kadar nasıl yaşadıysak o şekilde yaşayalım." şeklinde konuştu.

"İslam kardeşliği yerine Türkçülüğü dayattılar"

Oğuz devamla, "Valiler 1921 Anayasasında il meclisine bağlıydı. Ne oldu? Halk Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı verdi. Türkü, Kürdü canını, malını verdi. Ama maalesef o dönem halka öncülük yapanlar gittiler İngilizlerle anlaştılar ve İslam hukukunu iptal ettiler. Bunun yerine İsviçre'de medeni kanununu getirdiler. İtalya'da ceza kanununu getirdiler, Almanya'da usul hukukunu getirdiler ve İslam kardeşliğinin yerine maalesef Türkçülüğü dayattılar." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR'ın parti programı Türkiye'de yaşanan sıkıntılara çözüm oluşturdu"

Kendilerine destek veren HÜDA PAR'ın parti programını örneklerle anlatan Oğuz, son olarak şunları söyledi: "Peki biz ne diyoruz? Biz diyoruz ki bir şey nerede bozulmuşsa, orada düzelecektir. Bir kaynak düşünün su akıyor. Bir yerden kirli bir su gelip, o kaynağın içine karışıyor. Siz eğer gidip o kirli suyun karıştığı noktada temizlik yapmazsanız, aşağıda ne kadar temizlik yaparsanız yapın o su kirli kalmaya devam edecektir. Dolayısıyla bu memlekette huzur içerisinde İslam bayrağının altında, İslam kardeşliği için bir arada yaşayacaksak bunun tesis edilmesi gerekiyor. İşte HÜDA PAR'ın parti programı Türkiye'de yaşanan bu sıkıntılara çözüm oluşturuyor." (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir