• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
PKK`nın Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile AK parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile bir heyet Gaziantep`te geçtiğimiz günlerde yaklaşık 30 kişilik PKK/HDP yandaşlarının saldırısı sonucu yaralanan Mesut Yak`ı evlerinde ziyaret etti.

PKK/HDP yandaşlarının saldırısı sonucu yaralanan Mesut Yak`a geçmiş olsun dileklerinde bulunan heyet, seçimlere sayılı günler kala PKK ve siyasi kanadı olan HDP`nin daha da saldırganlaştığına dikkat çekti.

Seçimlere sayılı günler kala HDP`nin seçimleri provoke etmeye çalıştığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, “Geçtiğimiz günlerde Şamil Beyin dediği gibi bu saldırıların arkasında PKK var. Bunlar kendi kendilerini bombalatıp, kendilerini mağdur duruma düşürmeye çalışıyor. Eğer bir sandık hırsızlığı var ise, seçmene baskı yapan HDP`dir.” dedi.

HDP/PKK`nin fikirlerine karşı çıkan farklı düşünen her kesimi kendilerine düşman ilan ettiğini belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu`da bir saha hâkimiyeti kurmak isteyen Marksist ve Leninist üzerine kurulmuş olan PKK, inançlı ve mütedeyyin kesimleri tehdit ederek, varlığını güçlendirmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“Farklı düşünen her kesimi kendilerine düşman ilan ediyorlar”

Kobani bahanesiyle yapılan eylemlerde başta Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere ülkenin her tarafının yakılıp yıkıldığını hatırlatan Tayyar, “Kobani bahanesiyle yapılan eylemler sırasında da gördük, birçok yeri yaktılar, yıktılar ve gencecik bir çocuğu balkondan aşağı atıp katlettiler. Bunlar sanki hiç yaşanmamış gibi HDP`nin bazı seçim bürolarına yapılan taşlı saldırıları bile sanki Türkiye`nin en büyük meselesiymiş gibi sunmaya çalıştılar.” şeklinde konuştu.

“Bu toplum HDP`nin ikiyüzlü siyasetini görmektedir”

Hangi siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve inanca yönelik olursa olsun ve kimden gelirse gelsin şiddeti savunmadıklarını belirten Tayyar, “Biz bunların hepsini lanetleyip kınadık. Ama maalesef HDP burada ikiyüzlü bir siyasetin içerisinde bir taraftan inançlı kesimleri tehdit edip saldırırken, diğer taraftan da böyle bir barış güvercini edasıyla bir takım mesajlar vermeye çalışıyorlar. Bu toplum HDP`nin ikiyüzlü siyasetini görmektedir. Özellikle bu noktada seçime yaklaştığımız şu günlerde onların bu provakatif eylemlerine karşı sağduyulu davranmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Maalesef bu kardeşimize de birkaç gün önce bıçaklı bir saldırı da bulunmuşlar. Görüyor ve anlıyoruz ki, bu tehditler biraz daha devam edeceğe benziyor.” diye konuştu.

“PKK`nın Kürt sorunu yok, aksine Kürtlerin PKK sorunu var”

PKK`nın Kürt sorunu olmadığını aksine Kürtlerin PKK sorunu olduğuna vurgu yapan Tayyar, “PKK yabancı istihbarat örgütlerinin taşeron örgütü haline gelmiş ve çok uluslu bir yapıya dönmüştür. Bunların ne Türkiye`nin büyümesi, ne Kürtlerin hak ve hukukunu savunmak gibi bir dertleri yok ve asla olmadı. Hele din ile hiç olmadı. Zaten Zerdüştlüğü din olarak benimseyen bir örgütten söz ediyoruz. Dolayısıyla bunların İslam`la ve yüce kitabımızla kavgalarının olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Demirtaş`ın din karşıtlığı üzerinden ateist bir söylemle seçim kampanyasını yürütmesi her halde hiç kimse için sürpriz olmadı. Bu memleketin çoğunluğu Müslüman iken maalesef bunlar bu halkın inancı ile hiç barışık olmadı.” ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra tekrar geçmiş olsun temennilerinde bulunarak Mesut Yak`ın evinden ayrıldı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir