• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`dan Memur Sen`e destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, beraberindeki bir heyetle, Mısır`da verilen idam kararlarını kınamak için yürümek isterken polis saldırısına maruz kalan Sivil Toplum Kuruluşlarından Memur Sen Diyarbakır il temsilciliğine destek ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR heyetini makamında kabul eden Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, anlam veremedikleri bir saldırıya maruz kaldıklarını söyledi.

Daha önce binlerce kişiyle yürüyüş yapmalarına rağmen böylesi güvenlik tedbirlerinin alınmadığına dikkat çeken Memiş, “Daha önce hiç böyle panzerler, TOMA`lar çevik kuvvet polisleri bulundurarak ara sokakları kapatmalarına şahit olmadık. Bize saldırdıktan sonra camiye gaz atmaları hiç görülmemiş bir şeydi. Bir şeylerin döndüğü, anlam veremediğimiz bir şeyler olduğu kesindi.” şeklinde konuştu.

Yunus Memiş`e geçmiş olsun dileklerinde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise olayların planlı bir şekilde cereyan ettiğini ve polislere önceden ne yapması gerektiğinin de anlatıldığını ifade etti.

Polisler tarafından halka yönelik yapılan küfür ve hakaretlerle birlikte yapılan sert müdahalenin kabul edilebilir bir şey olmadığını söyleyen Tanrıkulu, “Valiliğin ve emniyetin bu konuda kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapması gerekiyor. Bununla beraber bu işin arkasını bırakmamak lazım.  Bu şekilde bundan sonra doğabilecek sıkıntıların da önü alınabilir. Yine hükümet nezdinde, hükümet gerekli araştırmayı soruşturmayı yapmalıdır. Sadece helalleşmekle veyahut konuşup kapatmakla bu işin kapatılmaması lazım. Ciddi mana da bu insanlara bu hakaret, bu saldırı yapılıyorsa özellikle İslami STK`ların bunu kabul etmemesi lazım." dedi.

Seçimlere yaklaştıkça güvenlik güçlerinin daha sert tedbir aldığını belirten Tanrıkulu zaman ilerledikçe daha sert tedbirlerin alınabileceğini de öngördüklerini söyledi. Bu sert tedbirin STK`lar üzerinden alınmasını en büyük yanlış olarak nitelendiren Tanrıkulu, “Çünkü Diyarbakır başta olmak üzere diğer bölgemizdeki il ve ilçelerde siyasi açıdan bir sürü saldırı yapılmış ama hiç birinin faili yakalanmamış. Mesela daha önceki gün HÜDA PAR olarak desteklediğimiz bağımsız adayların asılan afişleri üzerine kameralar önünde başka siyasilerin afişleri asılıyor ama buna engel olunmuyor. Seçim araçları taşlanırken engellenme olmuyor. Ama tamamen insani bir protestoya böylesi sert bir müdahalenin yapılması kabul edilir bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

Sıcak diyalogların yaşandığı gözlenen ziyarette bir daha benzeri olayların yaşanmaması temennilerinde bulunuldu.

Tanrıkulu ve beraberindeki heyet daha sonra Memur Sen yetkilileriyle vedalaşarak buradan ayrıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir