• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Tarsus'ta ırmakta kaybolan gencin cesedine ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus’ta dün ikindi saatlerinde serinlemek için Berdan Irmağı'na giren 15 yaşındaki Suriyeli Abdullah El Hasan, akıntıya kapılıp kaybolduktan bir gün sonra suya atladığı yerden 300 metre uzaklıkta cesedi balık adamlar tarafından bulundu.

Alınan bilgilere göre, dün ikindi saatlerinde Kemalpaşa Mahallesi'nin yakınlarında geçen Berdan Irmağı'nda iddiaya göre, Şelale’de taş köprüden  suya atlayan  Abdullah El Hasan, akıntıya kapılıp çırpınmaya başladı. Çocuğun çırpındığını gören çevredeki vatandaşlar, suya girip kurtarmak istedi. Ancak, akıntının güçlü nedeniyle olması çocuk bir anda gözden kayboldu.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibinin, çevrede yaptığı arama sonuçsuz kalınca olay yerine Mersin Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğine bağlı Balık Adamlar sev edildi.

Balık adamlar çocuğun en son görüldüğü yerden yaklaşık 4-5 kilometrelik bir alanı taramasına rağmen çocuğa ulaşamadılar.

Havanın kararmasından dolayı arama çalışmalarına son verilirken bu sabah erken saatlerde arama çalışmalarına başlayan balık adamlar, Abdullah El Hasan’ın cesedini kaybolduğu noktadan yaklaşık 300 metre ileride ırmağın kıyısındaki sazlıklara takılmış şekilde buldular.

Irmaktan balık adamlar tarafından çıkarılan Abdullah El Hasan’ın alnında kızarıklık olduğu görülürken yüzmek için girdiği ırmakta başını kayalıklara çarptığı ve bu nedenle fenalaşarak suyun akıntısına kapıldığı sanılıyor.

Verilen haber ile olay yerine gelen ve oğlunun cesedinin bulunduğunu öğrenen acılı baba Hüseyin El Hasan gözyaşları içerisinde oğlu Abdullah El Hasan’ın cesedini teşhis etti.

Olay yerinde sinir krizleri geçiren acılı babaya olay yerinde bulunan Acil 112 ekipleri tarafından müdahale edildikten sonra Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Çocuğun cesedini ise cenaze aracıyla hastane morguna kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili olarak soruşturma başlattığı öğrenildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir