• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...

Engelli çalıştırmayan işverenlerden İŞKUR tarafından tahsil edilen idari para cezaları fonundan, kendi işini kurmak isteyen en az yüzde 40 oranında engelli olan kişilere toplam 36 bin TL hibe verilecek.

2015 yılında Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilerden oto yıkama, bone üretimi, reklam ajansı ve çiğköfte salonu açan girişimcilerden oto yıkamacı ve çiğköfte salonunun açılışları Batman Valisi Azmi Çelik ve İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz tarafından yapıldı. Bu dört projenin yanı sıra terzi ve büfe açmak için İŞKUR`a başvuran iki engelli girişimcinin de projelerinin kabul edildiği ve en kısa sürede açılacağı belirtildi.

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, konuyla ilgili olarak, “İnsan kaynağımızın önemli bir dezavantajlı grubu, engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızdır. Sosyal devlet anlayışı kapsamında bir istihdam kurumu olarak İŞKUR, bu hedef kitleyi önemsiyor ve bunların çalışma yaşamına katılabilmeleri için gerçekçi, iş piyasasına uygun, etkin ve verimli projelerin teklif edilmesini, uygulanmasını önemli bir görev olarak değerlendiriyor. Bu anlamda; engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenden veya işveren vekillerinden 4857 sayılı İş Kanununun 101. Maddesi gereği tahsil edilen idari para cezalarından, kendi işini kurmak isteyen engellilere 36 bin TL hibe desteği sağlanıyor.” dedi.

Eviz, Batman`ın bu kapsamda hazırlanan ve hayata geçen projeler ile Ankara`dan sonra en fazla proje kabul edilen illerden birisi olduğunu belirterek, “Önümüzdeki dönem hazırlanacak projelerin etkin ve verimli olmasını sağlamak amacı ile İl Müdürlüğümüz tarafından 26 Mayıs tarihinde saat 10.00`da Batman Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda, ilgili uzmanlarımız tarafından proje hazırlama eğitimi verilecektir. Proje başvurusu yapabilen STK temsilcilerimizi ve engelli kardeşlerimizi bu çalışmadan faydalanmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.     (İLKHA)