• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
`Medreselere büyük bir rağbet var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son olarak Siirt ve Diyarbakır gibi bölge illerinde öğrencilerin eğitimlerini tamamlayarak icazet aldıkları programlardan sonra, Batman`da önceki gün Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) tarafından 4 yıllık medrese eğitimlerini başarıyla bitiren 21 öğrenciye düzenlenen törenle icazet verildi. 

Medrese hocaları, İslami ilimlerde medresenin önemi ve icazetler hakkındaki düşüncelerini anlattı.

İcazet merasiminden sonra Medrese Hocası ve İTTİHAD üyesi Molla Mehmet Ali Arslan, “Bir birinden değerli 21 kardeşlerimize icazetlerini takdim ettik. Bu kardeşlerimiz 4 senedir ilim alanına bu zamanın Ashabul Kefleri dediğimiz bir mekân olan medreselere kapandılar. Bu konuda ilim gemisine binip ilim yolunda yolculuk ettiler. Öğrencilerimiz artık icazet alma durumuna geldiler. Yaptığımız icazet merasimiyle kardeşlerimizin icazetlerini takdim ettik. İlmin önemini Kur`an-ı Kerim'den anlamamız gerekir.” dedi.

“İcazet almak yola devam etmenin bir belgesidir”

Allah-u Teâlâ Kur`an-ı Kerim'de ‘Kulları içinde Allah'tan ancak alimler hakkıyla korkar' diyen Arslan şunları söyledi: “Gerçekten insan ilim okuduğu zaman kötülüklere bulaşmaz, sapıklıklara batmaz. Gerçekten insan ilim yolunu devam ettiğinde hidayetten sapıklığa gitmez.  Bundan dolayı değerli kardeşlerimizin de icazetlerini sunduk. Artık onlar icazetlerini aldılar tabi icazet almak ilmin bitişi demek değildir. İcazet almak ilme devam etmek bu konuda en güzel yere varmak için Allah Teala`nın ayetlerini en güzel şekilde öğrenebilmek için yola devam etmenin bir belgesidir. Bu kardeşlerimiz bu konuda yolla devam edeceklerdir. Yani ilim bitti değildir. İlmin anahtarını daha yeni aldık. İlim kapısından bu yolculuklarına devam edeceklerdir. Allah hepsini muzaffer kılsın.”

“Seydalarımız yeraltında eziyetlerle Arapça ilmini muhafaza ettiler”

Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol ise, Selimiye Medresesinde 21 öğrencinin icazetlerini aldıklarını belirterek, "Cumhuriyetin ilk yıllarında İslami medreseler kaldırıldı. Âlimlerimiz Seydalarımız yeraltında eziyet ve sıkıntılarla bu ilmi bizlere muhafaza ettiler. Canlarını mallarını gözden çıkararak ders verdiler. Burada da seydalarımız dersler veriyor. Bu da çok önemlidir. Son zamanlarda halkımız ilim ve medreselerin önemi anlamışlar. İlim ve medreselere büyük bir rağbet var. Allah`tan umudumuz medreselerin, eski konumuna laik olduğu konumuna tekrar gelmesidir.” ifadelerini kullandı.  (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir