• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
İstanbul`da Ayasofya ve Mursi`ye özgürlük yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sultanahmet Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılması talebi ve Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine tepki için yürüyüş yaptı.

Sultanahmet Camisi'nin kapısında "Büyük Ayasofya Yürüyüşü" için öğle namazının ardından bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ''Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın'', ''Diren Mursi, Türkiye seninle'' yazılı pankartlar açtı.

Mehter takımının çaldığı marşlarla yürüyüşe başlayan topluluk, ''Defol Sisi, seninleyiz Mursi'', ''Diren Mursi, Türkiye seninle'', İslam kanımız, feda olsun canımız'', "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın'' sloganları atarak, Ayasofya Camisi'nin önüne geldi.

Ayasofya Cami önünde toplanan kalabalığa İlahiyatçı İhsan Şenocak ve Gazeteci Adem Özköse bir konuşma yaptı.

Ayasofya ve bütün camilerimiz İslam ümmetinin namusu ve şerefidir

Ayasofya`ya değen namahrem elinin bir an önce kırılması gerektiğinin altını çizen İlahiyatçı İhsan Şenocak, “Ayasofya siyasetin merkezine Fatih Sultan Mehmet`in vurduğu bir fetih mühürdür. İzzet mührüdür. Ayasofya ve bütün camilerimiz İslam ümmetinin namusu ve şerefidir. Ayasofya açılacak ki onun minberindeki namahrem eller kırılacak. Hak gelince batıl zail olur. Ayasofya Hakkın sembolüdür. Kilisenin çan sesleriyle kapattığı Allah yolunu ‘Allah-u Ekber` ile açmanın yoludur.” dedi.

Ayasofya bir an önce açılsın

Ayasofya`nın cami olarak muhakkak ibadete açılması gerektiğine değinen Şenocak, “Dışarıdan gelen Müslümanlar Ayasofya`nın içerisine girmiyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü onlar Fatih`in ‘Kim Ayasofya`yı bundan sonra camiden başka bir amaç için kullanırsa Allah`ın ve meleklerinin laneti onun üzerine olsun` sözünü biliyorlar. Anadolu`nun çocukları Ayasofya`ya bakıyor ve diyorlar ki ‘Eğer biz bunun içerisine şimdi girersek yarın Fatih`in yüzüne nasıl bakarız` diye düşünüyorlar. Anadolu`nun abdestli Müslümanlarının buraya girmesi için Ayasofya`nın cami olarak açılması şarttır.” şeklinde konuştu.

Bizler İskilipli Atıf hocaların, Şeyh Saidlerin torunlarıyız

Ayasofya`nın bir an önce ibadete açılması çağrısında bulunan Gazeteci Adem Özköse ise, “Kur`an-ı ve başörtüsünü bu memleketten tamamen silmek isteyenler Ayasofya`yı kapattılar. Ayasofya`daki hilallerin yerine haçlar diktiler. Bizler buradan Ayasofya`yı kapatanlara sesleniyoruz. Bizler Filistin`i satmadığı için devirdiğininiz Abdülhamid Han`ın torunlarıyız. Biz, Ayasofya`yı camiye çeviren fatih Sultan Mehmet`in torunlarıyız. Bizler İstiklal Mahkemelerinin kararlarıyla astığınız İskilipli Atıf hocaların, Şeyh Saidlerin torunlarıyız. Biz ‘Zalimler için yaşasın cehennem` dediği için cezaevine atılan Said Nursi`nin torunlarıyız. Uzun yıllardır sizler konuşuyorsunuz, artık konuşma sırası bizdedir.” ifadelerini kullandı.

Program atılan sloganların ardından sona erdi. (Erkan Yavuz - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir