• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Yapıcıoğlu: `Bizimki parti davası değil bir davanın partisidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Yapıcıoğlu Hani'nin Gürbüz Mahallesi'ndeki seçim irtibat bürosunda halka hitap etti.

HÜDA PAR`ı, "Davalarının bir parti davası değil bir dava partisi olduğu" söylemiyle kurduklarını ifade eden Yapıcıoğlu, “Biz Hür Dava Partisini kurarak yola çıktığımızda bir şeyler söyledik. Biz dedik ki; bizimkisi parti davası değil. Bizim bir davamız var. Üstad Bediüzzaman Said Nursi`nin davası, Şeyh Said efendi hazretlerinin davası, Salih Beg`in davası, Şeyh Abdulkadir Geylani`nin davası, Mevlana Halidi Bağdadi`nin davası hatta ve hatta Hz. Âdem Babamızın davası dedik. Partimiz yenidir fakat davamız eskidir.” şeklinde konuştu.

“Siyasi bir söylemle kadınlarımızdan hayâyı almaya çalışıyorlar mı?”

Bir hak ve batıl mücadelesi yürütüldüğüne dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Hak ve batıl mücadelesi çok farklı sahalarda devam ediyor. Biz bu mücadeleyi farklı sahalarda yürütüyorduk. Siyaset çok kirliydi, siyasete girmek de istemiyorduk. Hepiniz görüyorsunuz, etrafınızda izliyorsunuz. Siyaset yoluyla gençlerimizi yoldan çıkarmaya çalışıyorlar mı? Siyaset yoluyla, siyaseti kullanarak, siyasi bir söylemle kadınlarımızdan hayâyı almaya çalışıyorlar mı? Siyaset yoluyla daha önce memleketimizin hiç görmediği bir şekilde erkeklerin oturduğu taziye çadırlarına, taziye evlerine uygunsuz kıyafetli kadınlarla giriyorlar mı? Bütün bunları niye yapıyorlar? Bir amaç var, bir hedefleri var, bir toplumu çökertmek bozmak isteyen işe kadından başlar. Niçin kadından başlar? Çünkü kadın gelecek neslin öğretmenidir. Kadın bozulursa toplum bozulur.” diye konuştu.

İnsanların ölmesiyle yeni nesillerin geldiğini anlatan Yapıcıoğlu, “Eğer yeni nesiller, Şeyh Said`in, Üstad Bediüzzaman`ın ve diğer salih insanların izinden gitmezlerse bizim geleceğimiz karanlıktır. Bu geleceği karartmamak için, Kürtlerin dindarlığına sahip çıkmak ve onu muhafaza edebilmek için, gençlerimizin doğru bir istikamet tutturabilmeleri için, kadınlarımızdan namus ve hayâ duygusunu almalarına engel olabilmek için mecbur kaldık bu sahaya girdik.” şeklinde konuştu.

“Bazı tehlikeleri gördük, bu yükün altına omuz vermek mecburiyetinde hissettik kendimizi”

Neden siyaset yapmak zorunda olduklarından söz eden Yapıcıoğlu, “Neydi bizim zorumuz niçin biz bu yola girdik? Biz bazı tehlikeleri gördük. Bir sorumluluk hissettik, bu yükün altına omuz vermek mecburiyetinde hissettik kendimizi. Aile; reisinden sorumludur, mahallenin imamı, mahallenin muhtarı, mahallenin sorunlarını gören insanlar bu konuda kardeşlerini, arkadaşlarını, komşularını, akrabalarını uyarmak zorundadır, sorumludur.  Memleketin idarecileri sorumludur.” ifadelerini kullandı.

“Zekeriya Yapıcıoğlu bu davanın adamıdır”

Halktan Yapıcıoğlu için destek isteyen HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin, “Sizden destek istiyoruz. Parti olarak Zekeriya Yapıcıoğlu`nu destekliyoruz. Çünkü o da bu davanın adamıdır. Fakat kanunlar bu yönde olduğu için mecburiyetten bağımsız gösterdik. Eğer adayımızı gönderirsek, mecliste memleketimiz için, dinimiz için, fikrimiz için, neslimiz için inşaallah güzel hizmetler yapacaktır. Adayımız Zekeriya Yapıcıoğlu ile 23 sene ortaklık ve arkadaşlık yapmışım. Beni nasıl biliyorsanız onu da öyle bilin. Farkımız yoktur. Ha o gitti meclise, ha ben gittim aynıdır.” ifadelerine yer verdi.

“Destek verirseniz hepimiz şeref göreceğiz”

“Destek verirseniz hepimiz şeref göreceğiz.”diyen Yılmaz, “Memleketimiz için, Gürbüz için, hem onun dili hem de bizim dilimiz kuvvetli olur. Gürbüz bize sahip çıktı deyip biz de Gürbüz`e sahip çıkacağız. Bu noktada şermizar (utanan) olmayacağımızı düşünüyorum. Desteklerinizi bekliyorum.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir