• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yılmaz: Dürüstlüğüyle bize örnek olan adayı vekilimiz seçelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ile Hani'de esnafı ziyaret ettikten sonra halkla buluşma programına katıldı.

Yapıcıoğlu'nun Hani'de halkla buluştuğu programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz önemli mesajlar verdi.

Yılmaz, genel seçimin kendileri için ve memleket için çok önemli olduğunu vurgulayarak “Biz, layık olan insanı, bizim için hizmet eden insanı, bu güne kadar bizi kandırmamış hem dindarlığıyla hem de dürüstlüğüyle bize örnek olan adayı vekilimiz seçelim.” şeklinde konuştu.

“Salih Begê Hêni bu memleketten çıkmıştır"

“Vekilimiz fikriyle ve ameliyle bizden olmalı.”diyen Yılmaz şöyle devam etti: “Camide beraberce saf tutup Allah`a kulluk edebilmeliyiz. Öyle bir vekil ki her zaman aramızda bulunan bir vekil olmalı. Bu memleketimiz dindar ve aziz bir memlekettir. Niçin azizdir? Çünkü bu memleket bu güne kadar dininden dinayetinden vazgeçmemiş. Çünkü bu memleketten Salih Begê Hêni çıkmış, çünkü bu memleket Şeyh Said Efendiye yardım etmiş, ona asker olmuş. Eğer biz de onlar gibi hak yolda olmak istiyorsak, Kur`an davasına sahip çıkmalıyız. Milletimizin davasını dava edinmeliyiz. Biz de onların fikrini fikir edinmeliyiz. Kim onların yolunu takip ediyorsa biz de onlarla beraber olmalıyız.”

Programda konuşan Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu ise, “Malumunuz olduğu üzere  iki buçuk  sene önce biz henüz siyaset sahnesine atılmadan önce iki parti vardı bölgemizde. Diğer partilerin ciddi tabanları olmadığı için neredeyse esameleri okunmuyordu. Halkımız bu iki parti arasında gidip gelmek zorunda kalıyordu. Birine küsen diğerine gitmek mecburiyetinde kalıyordu. Bu iki parti de alternatifsiz oldukları ve sizleri kendilerine mecbur olarak gördükleri için herhangi bir hizmet yapma gereği de duymuyorlardı.” şeklinde konuştu.

“Halk, iki baraj arasında adeta Kerbela`yı yaşıyor, su yok”

Dicle`de hem Kralkızı hem de Dicle barajı olmasına rağmen bu iki baraj arasında halkın adeta Kerbela`yı yaşadığını ifade eden Yapıcıoğlu, “Su yok, şehirler büyümüş büyük bir köy haline gelmiş.  Ne merkezi hükümet ne de belediyeler yeteri hizmeti yapıyorlar. Çünkü 'alternatif olmadığı için hizmet yapsak da yapmasak da bize gelecekler' diyorlardı. Ama artık var inşaallah.” diye konuştu.

“Eğer o bir sandalyeyi biz alırsak oy kaybı yaşayacakları için siz kıymete bineceksiniz”

550 sandalyelik meclisin 11 sandalyesinin Diyarbakır`dan olduğunu söyleyen Yapıcoğlu “Biz sadece bir tanesine talip olduk. Eğer o bir sandalyeyi biz alırsak oy kaybı yaşayacakları için siz kıymete bineceksiniz. Size hizmet etme mecburiyeti hissedecekler. Bilecekler ki hizmet olmasa oy da yok.”

Şeyh Said kıyamından bu yana bu memlekete yapılan bütün zulümlerin sanki İslam`dan kaynaklanıyormuş gibi gösterildiğini belirten Yapıcıoğlu, “Kürtleri onların dini aldattı ve onlara kölelik kapılarını açtı, diye propaganda yapıyorlar. Halbuki hiç kimse bilmese bile siz iyi bilirsiniz ki, Salih Begê Hêni ve Şeyh Said Efendi ne istiyorlardı. Onlar din ve millet için kıyam ettiler. Ama birileri bu zulmün sebebi İslam`mış gibi bir propaganda yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“Zulmen şehid edilen insanların mezarları nerede?”

2005`te bir sürecin başladığını anımsatan Yapıcıoğlu şunları kaydetti: "Süreç İsim değiştirdi ve nihayet bugüne gelene kadar 'Çözüm süreci' adını aldı. Dersim katliamı için özür dilediler. İskilipli Atıf hoca için iade-i itibar edip bir hastaneye ismini verdiler. Biri, dönemin başbakan yardımcısına sordu: 'İskilipli Atıf Hoca için atılan adım bir iade-i itibar mıydı?' diye. Evet,  dedi. 'Bunu bilinçli yaptık' dedi. Yine sordu:'Peki bu, Şeyh Said için de geçerli olacak mı?' 'Hayır' dedi. 'O ayrı, o ayrı' dedi. Niye ayrı? Sizin adaletiniz buraya kadar mı? Şu anda Diyarbakır Şeyh Said Meydanında mahkemelerin siyasi kararıyla zulmen şehid edilen insanların mezarları nerede? Gidip onların başına bir Fatiha okuyamıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bizi destekleyin, sizin sesinizi Meclise taşıyalım”

“Şeyh Said ve Salih Beg`in davasının idamlara rağmen bitmediğini, bu sesin meclislerde haykırılmasını istiyorsanız bize destek verin.”  diyen Yapıcıoğlu, “Biz bu sesi haykıracağız. Bizi destekleyin, sizin sesinizi meclise taşıyalım. Allah nasip eder, siz de destek verir, oraya gidersek buradan söz veriyorum. Diğerleri gibi seçimden seçime gelip sizi sormayacağız. Her daim sizinle olacağız. Diyarbekir`in ne sorunu varsa Diyarbekir vekili olarak sorunlarınızın çözülmesi için yetkilileri zorlayacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir