• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da fotoğraf sergisine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal’ın kişisel fotoğraf sergisi üç gün içinde binlerce fotoğraf severin akınına uğradı. Açıldığı günden bu yana fotoğraf severlerin akınına uğrayan fotoğraf sergisi, halkın beğenisini aldı.

Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Fotoğrafçı Orhan Kartal Batman Park Alışveriş Merkezi sergi alanında izleyicilerin beğenisine sunduğu fotoğrafları arasından ilginç ve bir o kadarda merak uyandıran fotoğrafları ilgi gördü.

Tandırın içinden çekilen fotoğraf

Fotoğraf sergisindeki 44 eserler biri olan sıcak tandırın içinden nasıl çekim yapıldığının merak konusu olan tandır fotoğrafı izleyicilerin odak noktası oldu. Ayrıca çocukların ilgisini uğur böceği fotoğrafı ve sineğin gözlerinin çekildiği fotoğraf çekerken, her kesime hitap eden fotoğraflar büyük beğeni topladı.

“Gençleri fotoğrafçılığa kazandırdım”

Kartal, “Böyle sergiler fotoğrafın gelişimi açısından çok önemli. Ayrıca Batmanlı gençlerin sokak köşelerinde veya kahvehane köşelerinden sıyrılıp bir nebze dahi olsa fotoğrafçılığa özendirmek ve kazandırmak öncelikli hedefimdi. Üç gün içinde fotoğraf sanatına kazandırdığımı düşündüğüm insanlar oldu. Fakat bu tür sanatsal faaliyetlerin Batmanın isminin daha güzel yerlere getireceğine inanıyorum. Bu sanatsal faaliyetlerin Sivil Toplum Kuruluşları, iş adamları, kamu kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmesi halinde daha iyi yerlere gelebileceği kanısındayım.” dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir