• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
`Farkımız halkımızla özdeşleşmiş olmamızdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, Bitlis çarşı esnafını ziyaret etti. Seçime sayılı günler kala çalışmalarına hız veren Karakaya, HÜDA PAR`ın Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, il ve ilçe teşkilatları ve kalabalık bir heyetle esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Esnafın yoğun teveccüh gösterdiği bağımsız aday için destek isteyen HÜDA PAR Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, bugüne kadar halkın temsilliyetini aldıktan sonra halka sırtını çeviren bir aday yerine, halkıyla iç içe yaşayan, halkın sorunlarını yakından bilen, halkın derdini kendi derdi gibi gören bir adayı desteklediklerini belirtti.

Bitlis`in tarihi yok oluyor

Aşkın, Bitlis`in tarihine sahip çıkılmadığını belirterek, “Bugün Bitlis tarihi zenginliğiyle, kültürüyle, doğa güzelliğiyle ender görülen şehirlerden biridir. Fakat gezip baktığınızda bu tarih yok olmaya terk edilmiştir. Bugün Roma şehrini dünyaya tanıtan, onun tarihiyle özdeşleşmiş olmasıdır. Biz inanıyoruz ki eğer bu şehre ve şehrin tarihine sahip çıkılırsa Roma şehrini geride bırakacak bir tarih potansiyeline sahiptir.” dedi.

Bitlis`in farklı sorunlarını halkla paylaşan Aşkın, “Tarihi mekânların büyük çoğunluğu yıkılmış geri kalanı da yıkılmaya terk edilmiş. Alt yapı çalışmaları yok denecek kadar az. Esnaf kardeşlerimizi dolaşırken bizlere yıkılan tarihi göstererek buna çözüm bulmamızı istiyorlar. Bitlis`i hangi konuda ele alırsanız alın elinizde kalıyor.” ifadelerini kullandı.

“Farkımız halkımızla özdeşleşmiş olmamızdır”

Halkın derdine şifa olabilecek altın değerinde, çiçek gibi bir adayı çıkararak desteklediklerini ifade eden Aşkın, “Bugün aday profiline bakıldığında Bitlis`te yaşayan, halkıyla iç içe olan, halkının yaşadığı kerpiç evlerde yaşayan tek aday, HÜDA PAR`ın desteklediği bağımsız adaydır. Bizler onun için diyoruz ki oyunuzu verin farkını görün.” şeklinde konuştu.

“Farkımız halkımızla özdeşleşmiş olmamızdır.” Diyen Aşkın, sözlerine şöyle devam etti: “Bizler kendi halkı gibi yaşayan bir peygamberin ümmetiyiz. Böyle bir ümmetinde idaresine talibiz. Bizler Allah`tan korkan, yalan atmayan, mütevazi olan, söz verdiği zaman sözünü yerine getiren, emanete ihanet etmeyen ve aralarında selamı yayan bir vekil istiyor ve böyle bir vekili destekliyoruz. Seçimden seçime halkın karşısına çıkan, temsiliyetini ve oyunu aldıktan sonra onlara sırtını çeviren, onları birkaç manevrayla kandıran değil, halkına karşı dürüst olan, onların çıkarlarını kendi çıkarlarının önüne koyan adaylarla yola çıktık.”

Bitlisli esnafın yoğun teveccüh gösterdiği bağımsız aday Cengiz Karakaya ise halktan desteklerini esirgememelerini istedi.  (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir