• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vanlı siyasilerden `tehdit pankartına` tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`ın Erciş ilçesi Yeşilova Mahallesinde sözde mahalleli adına asılan tehdit içerikli pankarta HÜDA PAR`ın desteklediği Van bağımsız milletvekili adayı Mehmet Mehdi Oğuz, AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan ve Erciş HÜDA PAR İlçe Başkanı Musa Demir sert tepki gösterdi.

Siyasiler, bundan önce asılan pankartlarda olduğu gibi söz konusu pankartın da halkı sindirmeye ve halkın oylarını gasp etmeye yönelik olduğunu ifade ederek; PKK/HDP`nin bölgede kendisinden başka hiçbir parti ve fikre hayat hakkı tanımadığına dikkat çektiler.

“PKK/HDP kendisi dışındaki hiçbir harekete hayat hakkı tanımıyor”

PKK/HDP`nin geçmişten bu yana bölge halkı üzerinde sindirme ve korkutma politikası izlediğini belirten Hür Aday Mehmet Mehdi Oğuz, “Kuruluşundan bu yana PKK/HDP cenahı güçlü oldukları bölgelerde asla kendileri dışındaki siyasi yapılanlamalara müsaade etmemiş ve kendisi dışındaki siyasi hareketleri şiddetle bastırma, engelleme, korkutma, tehdit ederek imha etmeye çalışmıştır. Her ne kadar HDP demokrasiden, özgürlüklerden, barıştan bahsediyorsa da aslında bu sadece bir söylemdir. Hiçbir zaman gerçek anlamda demokrat olmamışlardır.” dedi.

“Astıkları pankartlarla halkı dolaylı yoldan tehdit ediyorlar”

PKK/HDP`nin bölgede tek tipçi ve baskıcı bir tutum izlediğine dikkat çeken Oğuz, PKK/HDP`nin özellikle Kürdistan`da tamamen baskıcı, tek tipçi bir tutum içerisinde olduğunu belirterek, “Musluklardan kan akıtma, ‘HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır` veya direkt halkın inanç değerlerine saldıran ‘Yaşamın yaratısı kadınlarla meclise gireceğiz`, ‘Em ne emanetın em jının` pankartlarıyla halkı nasıl dolaylı yollardan tehdit ettiklerini ve halkın İslami değerlerine saldırdıklarını görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

“HDP halktan özür dilesin”

Demirtaş`ın kimseden zorla oy istemedikleri yönündeki açıklamalarını hatırlatan Oğuz, PKK/HDP`nin Erciş`te asılan pankartı hemen indirip bütün halktan özür dilemesi gerektiğini dile getirdi.

PKK/HDP`nin kırsal kesimlerde halkı tehdit ederek oy toplamaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Hür aday Oğuz, halka baskılara boyun eğmemeleri çağrısında bulundu.


“Taziyede okuduğumuz bir Fatiha`ya bile tahammül etmediler”


PKK/HDP`nin bölgede tamamıyla baskıcı bir anlayışla oy toplama çabasında olduğunu söyleyen Ak Parti Van milletvekili adayı Faruk Alpaslan, kendilerinin Başkale ilçesinde bir taziyede okudukları Fatiha`ya dahi tahammül edilmediğini hatırlatarak, “Bizlere saldırdılar. Bunu da HDP yöneticileri ve onların vekillerinin kardeşleri yaptı.” dedi.  

“Bu pankartlarla halkı yıldırmaya çalışıyorlar”

PKK/HDP cenahının seçim çalışmalarının başladığı ilk günden bu yana İslam`a hakaret eden ve tehdit içerikli pankartlar astığını ifade eden milletvekili adayı Alparslan, “Bunlardan biri de Erciş`te asılan pankarttır. Bununla halkı yıldırma politikasını güdüyorlar. Ancak bu halkın mayasında İslam vardır. Dolayısıyla bu halkın değerlerine hakaret, hiçbir şekilde kabul edilemez. Bizim halkımızdan isteğimiz hür iradelerini özgür bir şekilde sandığa yansıtsınlar. Kimseden korkmasınlar.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan HÜDA-PAR Erciş İlçe Başkanı Musa Demir ise PKK/HDP`nin bu pankartla ilçede bir korku imparatorluğu kurmaya çalıştığını belirterek, halk adına asılan afişten halkın haberdar olmadığını söyledi.

“Asılan pankarttan mahalle sakinlerinin haberi yok”

Demir, konuşmasının devamında, “Halkın haberi olmadan mahalleye böyle bir pankart asmışlar. Bunun medyada yer alması ve halkın tepkisinden sonra polisler söz konusu pankartı söktüler. Ancak bu konu takip edilecek mi, ya da bu pankartları asanlarla ilgili yasal bir işlem yapılacak mı bilemiyoruz. Fakat burada yapılmaya çalışılan şey bir korku psikolojisi oluşturma çabasıdır. Umut ediyoruz ki halkımız bunlara en iyi cevabı sandıkta verecektir.” diye konuştu.      (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir