• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt`te 12 âlime icazetleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh Musa camiisin de düzenlenen icazet töreninde, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Işık, Mustazaflar Cemiyeti temsilcileri, bölgenin tanınmış âlimleri ve AK Parti Milletvekili Adayı Yasin Aktay ile STK temsilcileri ve halk katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet töreninde, il müftü yardımcısı Abdullah Işık açılış konuşması yaptı. İlimlerini tamamlayan talebelerin bir gül gibi açılıp hem memleketlerine hem de İslam âlemine hizmet eden gönül erleri ile omuz omuza çalışacaklarını dile getiren Işık, “ilim tevazu gerektirir, ilim amel gerektirir. Rabbim bu kardeşlerimize ilimlerinin gerektirdiği tevazuyu nasip eylesin, ilimleriyle amel etmeyi nasip etsin.” şeklinde konuştu.

 Ardında icazet alan talebelerden Fatih Özay, âlimin ve ilmin faziletleri üzerinde bir konuşma yaptı.

İlim dünya ve ahret saadetinin anahtarı olarak kabul edildiğini ifade eden Özay, “Resullullah cennet bahçelerine yolunuz düşerse istifa edin buyurması üzerine sahabeler, Ya Resulullah cennet bahçeleri nelerdir, dünyada var mıdır diye sormaları üzerine Resulullah; ilim meclisleridir, zikir halkalardır buyurmuştur. Dünya ahiretin tarlası ve ahirete giden yolun başlangıcıdır.” dedi.

İnsanı Allah ve Resul`ünün yoluna götürmeyen ilimde hayır yoktur

İnsanoğlu için gerçek hayatın ilim ve irfanla kaim olacağından dolayı öğrenmeyi ve öğretmeyi ihmal edenlerin hayatta olsalar dahi ölü sayılacaklarını vurgulayan Özay, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrendiği bilgi kendisine hakikatte ulaştırmıyorsa o bilginin ancak hamalıdır. İnsanın hayatını düzenlemeyen, insanın üzerinde eseri görülmeyen ve insanı Allah ve Resul`ünün yoluna götürmeyen ilimden hayır yoktur.”

İlim Hak İle Batılı birbirinden ayırmanın yegâne yoludur.

İlmi, Allah`ın insana vermiş olduğu anlayış ve seziş kabiliyetinin bir ürünü olduğunu ifade eden Özay, sözlerini şöyle noktaladı: “İslam dini ilim öğrenmeyi, bilgi sahibi olmayı ve cehaleti ortadan kaldırmayı hedefler; çünkü insanın yaradılış gayesi Allah`ı tanımak ve onun emir ve yasaklarını yerine getirmekten ibarettir. İlim bitip tükenmeyen bir hazinedir. İlim hak ile batılı birbirinden ayırmanın yegâne yolu ve vasıtasıdır.”

Yapılan konuşmaların ardında eğitimlerinin tamlayan 12 talebe, orada hazır bulunan Seydalardan icazetlerini alarak âlim oldular. Tören, katılımcılara verilen yemekle sona erdi.  (Muhammed Dayan İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir