• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bağımsız aday Karakaya köy ziyaretlerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, 7 Haziran`da yapılacak olan milletvekili seçimleri için köyleri ziyaret ederek destek istiyor.

Mutki ilçesine bağlı Salman (Kinzu) ve Kaşak köylerini ziyaret eden Karakaya`ya, HÜDA PAR Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, İl Başkanı Celal Gül, Kocaeli İlçe Başkanı Davut Taşgetiren, bölgenin kanat önderlerinden ve İTTİHAD Üyesi Mola Abdürrezak Dalga, Emrullah Uysal, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.

“Bizler, emanet olan oylarınıza sahip çıkacağız”

Köylülerden destekledikleri aday için oy isteyen HÜDA PAR Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aşkın, kendilerine verilen her bir oyun sırtlarına yüklenilen bir yük olduğunu belirterek, kendilerine teslim edilen bu emanete ihanet etmeyeceklerini söyledi.

Aşkın, halkın idaresine gelecek olanların öncelikli olarak Allah`tan korkmaları gerektiğini hatırlatarak, “Halkın idaresine talip olanlar öncelikle Allah`tan korkmalıdırlar. Doğru sözlü olmalıdırlar. Verdiği sözü yerine getirmelidir. Mütevazı bir kişiliğe sahip olmalıdır. Kendisine teslim edilen emanete ihanet etmemelidir. Bu vasıfları kendisinde bulundurmayan bir idareciden doğru bir iş yapmasını beklemek elbette mümkün değildir.” dedi.

Seçilip meclise gönderilen vekillerin Allah korkusunu kalplerine yerleştirmeleri halinde halkın malını çalmayacaklarını belirten Karakaya, “Halkın malına yetim malı gibi sahip çıkacaklardır. Seçimden seçime halkı hatırlayıp onların oyunu almak için onlara yalan konuşmazlardı. Emanet olan halkın oylarını aldıktan sonra buna ihanet etmezlerdi. Kendi nefislerini büyük görmezlerdi. Bu halkla iç içe yaşarlardı. HÜDA PAR olarak desteklediğimiz bu adaylarımıza bizler kefiliz. İnşallah bu kardeşlerimiz Allah rızası için bu halkımıza hizmet etmekten geri durmayacak ve bizleri mahcup etmeyeceklerdir.” diye konuştu.

“Artık bu gidişata dur demenin vakti gelmiştir”

Bağımsız aday Karakaya ise, AK Parti ve HDP`ye yüklenerek her iki partinin de bu halkın yararına olan bir hizmetin içerisinde bulunmadıklarını dile getirerek, “Bu köy yollarının halini görüyoruz. Bu yollar hizmetin yapılmadığının kanıtıdır. 13 yıldır iktidar olan hükümet buralara hangi hizmeti yapmıştır? Batıdaki illerin en ücra köylerinin yolları asfalt iken, buradaki köylerin yolları yapılmıyor bile. Bu halk bunu hak etmiyor. Birileri bizim dinimizi verip dilimizi alırken, ötekisi dilimizi savunduğu iddiasında bulunarak dinimizin altına dinamit koyarak bizi dinimizden, kültürümüzden, gelenek ve göreneklerimizden uzaklaştırıyor.” ifadelerine yer verdi.

Bu gidişata dur demenin vaktinin geldiğini söyleyen Karakaya, “Artık biraz tefekkür edelim. Bu gidişata dur diyelim. Bunların gösterdiği adaylar bizlere yabancıdır. Bu halkın sorunlarını bilmiyorlar. Bu halkı anlamıyorlar. Dolayısıyla bu halka verecekleri hiçbir şeyleri yoktur.” ifadelerini kullanarak destek istedi.

“Davası İslam olmayanın arkasından gitmeyiz”

Bölgenin kanat önderlerinden ve İTTİHAD üyesi Molla Abdürrezzak Dalga ise, bugüne kadar hiçbir siyasi parti adına kimsenin kapısını çalmadığını, ilk kez İslam`ı referans alan HÜDA PAR`ın desteklediği bağımsız aday adına köyleri, kasabaları gezdiğini vurgulayarak, “Davası İslam olmayan hiç kimsenin arkasından gitmeyiz. Bizler inanıyor ve güveniyoruz ki yola çıkan bu kardeşlerimizin davaları İslam`dır. Davaları bu halka hizmet etmektir. Davaları bu İslam topraklarının emperyalistlerin at koşturduğu yerler haline gelmemesidir. Davaları Müslüman halkımızın onurunu ve izzetini muhafaza etmektir. Bu tehlikeleri fark ediyoruz. Bu yola çıkan kardeşlerimize de güvendiğimizden dolayı onlarla birlikte geziyor ve desteğinizi istiyoruz.” dedi.

Köylerine yapılan ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren köylüler, ikramda bulunarak meclis yolunda bağımsız adaya başarılar dilediler.     (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir