• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Tatvan'da "Edebiyat" konulu program düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Kaymakamlığı tarafından Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde ney dinletisi ve “Edebiyat” konulu program düzenlendi. Program, Divan Edebiyatı Yazarı Avukat Hayati İnanç’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Mevlana ve Ney konulu slayt gösterisi ile başlayan program, öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti.

Ney dinletisi ve koro grubu tarafından ney dinletisi eşliğinde ilahiler seslendirildikten sonra Hayati İnanç tarafından “Edebiyat” konulu söyleşi sunuldu.

Divan Edebiyatından şiirler okuyarak sunumuna başlayan İnanç, dil ve Divan Edebiyatının güzelliğini katılımcılara aktarırken, şahsi anılarını da paylaştı. İnanç, söyleşisinde Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman’ın edebi kişiliğine dair az bilinen bilgileri de paylaştı.

Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman’ın yanı sıra Nabi gibi şairlerin divanlarından örnekler vererek hayata ve şiire yaklaşımları hakkında bilgiler veren İnanç, Divan Edebiyatı şairlerinin ve mütefekkirlerinin dünyaya örnek olacak çapta değerli olduklarını ifade etti. 

Düzenlenen programın ardından Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, güzel söyleşisinden dolayı Hayati İnanç’a teşekkürlerini ileterek çeşitli hediyeler takdim etti.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir