• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Myanmar`da ırkçı nüfus yasası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, cinsiyet ve ırk ayrımı içermesi nedeniyle insan hakları örgütlerinin karşı çıktığı nüfus kontrolü yasasını onayladı.

Devlet televizyonu, Sein'in "Nüfus Kontrolü Sağlık Bütçesi" yasasını imzaladığını duyurdu. Kadın örgütleri ve insan hakları kuruluşlarının etnik ayrımcılık yaptığı için tepkisini çeken yasaya göre, kadınların doğumdan sonra yeniden çocuk yapması için en az 3 yıl beklemesi gerekiyor.

Önerilen diğer yasalarda dini dönüşüm, dinler arası evliliğe ilişkin maddeler bulunuyor. Uzmanlar, yeni yasaların etnik azınlıklara yönelik saldırıları arttıracağını ifade ediyor.

Ülkede Arakanlı Müslüman başta olmak üzere etnik ve din  azınlıklara yönelik çok sayıda şiddet olayı yaşanıyor. Ocak ayında insan hakları örgütlerinin yayımladıkları raporda Myanmar'da çıkarılan yasaların uluslararası standartlara göre düzenlenmesine vurgu yapıldı.

"Bütün vatandaşların dinleri açıkça ifade etme ve yaşama özgürlüğüne" sahip olması gerektiği vurgulanan raporda din, aile planlaması ve evliliğin kişilerin özel yaşantılarına ilişkin konuları olduğu, hükümetlerin kanunlar çıkararak insanların bu özel alanına girmemesi gerektiği ifade edildi

Bu haberler de ilginizi çekebilir