• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Arı işletmecilerine yüzlerce arı kovanı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arı kovanı dağıtım törenine Şırnak Valisi Ali İhsan Su’nun yanı sıra, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Kılıç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kazım Zan ve Şırnak Arıcılar Birliği Başkanı Habip Aşan katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Kılıç törende yaptığı   konuşmada, Şırnak’ın iklim ve bitki örtüsü özellikleri açısından, arıcılıktan verimi yüksek sonuçların alınmasına olanak sağlayacak niteliklere sahip olduğunu söyledi.

Vali Su’da yaptığı konuşmasında Şırnak’ın bölge itibarıyla arıcılık faaliyetlerine uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek,“Valilik olarak amacımız buradaki tüm vatandaşlarımızı gelir getirici bir mesleğe kavuşturmaktır.Amacımız balık vermek değil balık tutmayı öğrenmektir. Bu amaçla her yıl Valilik olarak İl Özel İdaresi bünyesinde GAP idaresinden, DİKA’dan, değişik kurum ve kuruluşlardan yaptığımız projelerle, vatandaşlarımıza gelir getirici imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Bunlardan birisi de arıcılık mesleğidir. İlimiz özellikle Uludere ve Beytüşşebap ilçelerimiz, arıcılık faaliyetleri için son derece müsait bir floraya sahiptir. Hem iklim bakımından, hem de çeşitlilik bakımından çok zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Bu anlamda biz istiyoruz ki, vatandaşlarımız bu arıları alsın, kimseye muhtaç olmadan arı besleyip bal üreterek, gelir getirecek imkanlara sahip olsunlar.” dedi.

Vali Su ve beraberindekiler, kovan dağıtımından sonra  arı yetiştiricleri ile bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir