• DOLAR 32.314
  • EURO 35.104
  • ALTIN 2278.36
  • ...
SON DAKİKA
Hamas`tan BM`ye Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Suriye'den Lübnan'a göç eden Filistinli mültecilere yaptığı barınma yardımını kesme kararını "kabul edilemez" buldu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "UNRWA'nın, Suriye'den Lübnan'a göç eden Filistinlilere aylık barınma amacıyla yaptığı yardımı kesme yönünde almış olduğu karar kabul edilemez. Bu karar, 12 bin Filistinli ailenin evsiz kalmasına ve yaşam şartlarının daha da kötüleşmesine neden olacaktır" denildi.

Kararın, "Suriye'deki Filistinlilere uygulanan bir çeşit baskı ve sorumluluktan kaçış" olarak nitelendirildiği açıklamada, Lübnan hükümeti ve uluslararası topluma, kararını yeniden gözden geçirmesi için UNRWA'ya baskı yapma çağrısında bulunuldu.

UNRWA, bugün yaptığı açıklamada, hane başına 100 dolarlık barınma ve kişi başı 27 dolarlık gıda yardımı alan 43 binden fazla Filistinli mülteciye, Temmuz 2015'ten itibaren aylık barınma yardımı yapılmayacağını, gıda yardımlarına ise elindeki fon tükeninceye kadar devam edileceğini duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir