• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
Bülent Arınç Siirt'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Siirt’e geldi. AK Parti Siirt İl Teşkilatı tarafından Polisevi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan Arınç, çalışmaları ve gündeme dair burada açıklamalarda bulundu.

Geçmiş dönemlerde yaşanan Askeri Vesayete atıfta bulunan Arınç, ülkede askerin kaşını çatmasıyla hükümetlerin istifa ettiğini söyledi.

Arınç, "Asker kaşını çattı mı hükümetler istifa eder, silahını gösterdi mi darbeler olurdu. Biz bu ayrımcılıkları ortadan kaldıracağız dedik ve yaptık.” dedi.


Bu ülkede Kürt ve Araplarında yaşadığını ve bir dönem bu insanların ret ve inkâr edildiklerini söyleyen Arınç, bu halkların var olduklarını ve bölgenin kadim halkları olduğunu söyledi.

Arınç, “Bu topraklar üzerinde kendini Arap bilen de, Kürt bilen de var. Onların dili var, onların medeniyetleri var, onların kültürleri var, onların kitapları var, şarkıları var, ağıtları var, her şeyleri var" şeklinde konuştu.

Adana ve Mersin'de HDP bürolarına yapılan saldırı sırasında Van'da olduğunu aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu Mersin ve Adana il binalarına bomba konulduğu gün Van'daydım. Orada toplantıdaydık ve o gün açık yüreklilikle şunu söyledim. Bu bir alçaklıktır. DBP'ye veya HDP'ye yapılan bu işi bize yapılmış gibi kabul ederiz. Hangi partiye yapılmış olursa olsun bu tip tertiplerin bir alçaklık olduğuna inanıyoruz. Bunu ortaya çıkaracağız. Kim hangi amaç ile yaptıysa bunu herkes bilecektir dedik. Allah'a hamdolsun dün akşam itibariyle kim olduğu belli oldu. Yakalamak üzereyiz ve ortaya çıktı ki DHKP-C örgütünde pek çok eylemlere katılmış bir haindir. Ama birileri bunu AK Parti'nin yaptırdığını söylüyordu.”

Seçim süreci ile birlikte gündeme gelen seçim bürolarına yapılan saldırı ve tehditlere de değinen Arınç, bu tür saldırıların devam edeceğini, ancak kendilerinin bunu her zaman ret ettiklerini söyledi.

Arınç, bunu yapanların hesabını göreceklerini de söyleyerek, kimsenin herhangi bir siyasi partiye karşı baskı kurmak, tehdit etmek, hakaret etmek hakkına sahip olmadığının altını çizdi.

Toplantı sonrası Cuma Namazı için Ulu Camiye giden Arınç, namaz sonrası Siirt'teki sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve iş adamlarıyla bir araya geldi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir