• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Rizeli öğrenciler Mısır`daki idam kararlarını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi`nde gerçekleşen basın açıklamasını, öğrenciler adına   Süleyman Ceylan   okudu.

Mısır`ın seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve müslüman kardeşlerin yönetimine yapılan zulme kayıtsız kalmamak için burada olduklarını belirten Ceylan, “Mısır da gerçekleştirilen darbenin ardından hukuksuzluklar ve adaletsizlikler sebebiyle Muhammed Mursi ve Müslüman kardeşler mensubu 106 kişiye verilen idam kararını protesto etmek için bizler buradayız. Kardeş ülke Mısır`da ilk bağımsız ve serbest seçimle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonucunda, kabul edilemez bir karara imza atılmıştır. Verilen cezanın bir askeri cunta tarafından verildiği aşikârdır. Ayrıca geçtiğimiz Nisan ayında Mısır`da Müslüman Kardeşler rehberlik konseyi başkanı Muhammed Bedii`nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezaları onanmış ve Rabia operasyonları birimi davasında 48 kişi ise, müebbet hapisle cezalandırılmıştır. Bu kararı veren sözde mahkemelerin, askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde oldukları da aşikârdır.” dedi.

“Dünya ülkeleri neredesiniz ?”

Batılı ülkelere de seslenen Ceylan,” İdam cezasının yasak olduğu Ey batı, Ey Avrupa Birliği,   sizin niye sesiniz çıkmıyor? Tüm dünyaya ve uluslararası kurumlara sesleniyoruz, niye sesiniz çıkmıyor, niye yaptırım uygulamıyorsunuz?  ‘Yüzde 52 ile iktidara geldi idama mahkum oldu` şeklinde  manşet atan zihniyet, sizler neredesiniz ? Bu manşeti atan zihniyeti de şiddetle ve esefle kınıyoruz. Bu idam cezaları bir hukuk cinayetidir. Yargılayanlar da batının uşaklarıdır. Ancak onlar şunu bilmiyorlar. İslam davasında şahadet ve idam edilmekten hiçbir zaman çekinmeyen bir Yusuf`tur Muhammed Mursi. Bu kararlar İslam davasında Müslümanları daha da motive edecektir.” ifadelerini kullandı.

Bugün dünyanın birçok yerindeki zulme karşı kayıtsız kalan Avrupa devletleri bu zulme karşı da kayıtsız kaldığını söyleyen Ceylan, “ Dünyanın birçok yerinde Müslümanlara yapılan zulümler karşılıksız kalmayacaktır. Şunu unutmamak gerekir ki, Allah`ın vaadi haktır. Zafer Müslümanlar için muhakkaktır. Bütün bu süreç hem İslam ülkelerinin her birinde toplumu bir arada tutan bağları koparmaya, hem de İslam ülkelerinin ortak bir anlayış etrafında bir araya gelmelerini sabote etmeye yöneliktir. Mısır`da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu sözde mahkeme kararlarının mutlaka durdurulması gerekir. Ayrıca birlikleri bozulmuş halde olan İslam toplumlarının yöneticilerinin batının boyunduruğu altından kurtulup, yeniden İslam birliğini tesis etmek için bir araya gelmeleri gerekmektedir. Yaşanan bu zulümlerin son bulması için derhal bir adım atılmalıdır. Buradan tüm İslam âlemini birliğe, dirliğe davet ediyoruz..” sözleriyle basın açıklamasına son verdi.  (İlyas Tunç-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir