• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği işbirliğinde hayata geçirilen projenin temeli atma töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; “Burası ülkemizde aynı sektörün kümelendiği ve sosyal donatı alanlarının bulunduğu ilk yer. 350 dönüm içerisinde Türkiye`de örnek olacak, böyle bir kümelenme alanı başka yok. Temel attıktan sonra ben inanıyorum ki, 19 fabrika sayısı 29, 39 olacak. Hem de çok hızlı olacak” dedi.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesindeki gelişmenin İHKİB`le taçlandığını sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük, konuşmasının sonunda: “Bu muazzam projeyi hayal eden ve ilk imzayı atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Bu projeye inandıkları için İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hikmet Tanrıverdi`ye ve onun değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bize inanarak Şanlıurfa`ya gelen bütün yatırımcılara teşekkür ediyor, bu yatırımın Şanlıurfa`ya hayırlı olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında: “Şanlıurfa`nın geleceğiyle ilgili tuğla koyma adına burada bulunuyoruz. Dünyada küresel ekonominin yatırımı düşünmediği bir dönemde Türkiye temel atmaya ve kalkınmaya devam ediyor. Bu yüzden öncelikle sanayici kardeşlerimi kutluyorum. Burada bu alt yapının oluşmasında sayın valimizin ve mesai arkadaşlarının ve sanayicilerimizin büyük katkıları var, onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa`daki genç nüfus potansiyelinin geliştirilmesi ve nitelikli hale getirilmesi için İşkur`un sanayicilerin emrinde olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çelik; işbaşı eğitimler ve mesleki eğitimlerle sanayiciye hiçbir yük getirmeden ihtiyaç duyulan işçinin yetiştirilmesi konusunda her türlü çalışmayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Şanlıurfalıların Organize Sanayi Bölgesine gelerek yükselen fabrikaları görmelerini isteyen Bakan Çelik: “Biraz da Şanlıurfalıların burada yatırım yapmasını istiyorum. Şanlıurfalıların bu tabloyu görünce imkanlarını buraya seferber edeceklerine ve yoğun bir istihdam alanı yaratacaklarına inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hosab Küme Koordinasyon Merkezinin protokolü; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Hasan Maral ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İbrahim Uludağ tarafından imzalandı.

İmzalanan protokolün ardındansa Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesinin temeli protokol üyeleriyle birlikte atıldı. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük`ün yanı sıra; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Vali Yardımcıları Uğur Sezer ve Aylin Kırcı Duman, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Hasan Maral ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İbrahim Uludağ, yatırımcı iş adamları ve sanayiciler katıldı. (İLKHA)