• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Almanya`da "Sisi ziyareti" protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN: Alman-Mısır Birliği Derneği tarafından Federal Meclis binası önünde düzenlenen gösteriye katılanlar, “Diktatörün Almanya`ya gelmesine hayır”, “General Sisi`ye hayır” ve “Askeri rejime hayır” pankartları ile Mısır`ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin fotoğrafları ve Mısır bayrakları taşıdı.

Mısır`da yüzlerce kişiye idam cezası verildiğine ve binlerce kişinin cezaevinde tutulduğuna işaret eden göstericiler, Mısır`da iki yıl önce barış ve demokrasi için gösteri yapanların katledildiğini hatırlattı.

Derneğin başkanı Ali Alawady, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi için çaba gösteren Mısırlıların toplandığını belirterek, “Almanya Başbakanı Merkel, halkına katliam yapan, insan hakları ihlallerinde bulunan ve ifade özgürlüğünü baskı altında tutan diktatörü davet etti. Bu çifte standarttan dolayı şoke olduk. Askeri darbeye karşı düşüncelerini ifade eden 40 bin kişi zindanlarda” dedi.

Merkel`e ve Almanya Cumhurbaşkanı Gauck`a ilkelerine sahip çıkmaları çağrısında bulunan Alawady,  Sisi ile görüşmesini iptal eden ve ilkesel duruş sergileyenAlmanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert'i örnek gösterdi.

Gösteriye katılan Yousuf Yousuf da Mısır`da aralarında darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin de bulunduğu çok sayıda kişinin idam cezasına çarptırıldığını hatırlatarak, “Başbakan Merkel`in davetini iptal etmesini ümit ediyoruz” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kalbimizden geçenleri konuşuyor. Ben ondan daha iyi konuşamam” diyen Yousuf, diğer ülkelerin maalesef Mısır`daki darbeyi desteklediğini ileri sürdü ve Avrupalıların kendilerine bağımlı bir Mısır istediklerini savundu.

Sisi'nin haziran ayı başında Almanya`yı ziyaret etmesi bekleniyor. Almanya Federal Meclisi Başkanı Lammert, Sisi ile yapacağı görüşmeyi Mısır'daki insan hakları ihlallerinden dolayı iptal etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir