• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şırnak'ta öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FATİH projesi kapsamında Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ün katıldığı programda, Şırnak Cumhuriyet Anadolu Lisesi Lise 1.Sınıf öğrencilerine 95 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.

Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Vali Su,  Türkiye genelinde tablet dağıtımının yapıldığını belirterek, eğitim alanında teknolojik seviyelerin standartlarına devletin uyduğunu ifade etti.

Ülkede eğitim alanında devrim yaşandığını belirten Su,   “ Şu an ilimizde şimdiye kadar 4 bin 155 öğrenciye tablet dağıtımı gerçekleşmiştir. Bu yıl da 2 bin 84 öğrenciye tablet bilgisayar vereceğiz. FATİH projesi kapsamında Lise 1.Sınıf öğrencilerimizin tamamını tabletle buluşturmuş olacağız. Şırnak’ta 400 adet etkileşimli akıllı tahta kurulumu gerçekleşti. Bu akıllı tahtalar ve tabletlerin öğrencilerimizin başarı seviyelerini yukarı çekmesini temenni ediyoruz. Bu topraklarda İsmail el Cezeri yetişmişse, bundan sonra da bu iletişim araçlarıyla, gene bunun gibi bilim adamları yetişecektir inşallah.”

Milli Eğitim Müdürü Alagöz de yaptığı kısa konuşmasında, “Bizim zamanımızda sene başında  değil, sene ortasında kitap bulamazdık. Kitap bulsak, defter kalem yoktu. Şimdiki öğrenciler çok şanslı. Öyle bir noktaya gelindi ki, artık sene başında her şeyi paket halinde teslim ediliyor” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine 95 adet tablet dağıtılarak hatıra fotoğrafı çekildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir