• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Mısır cuntası Ergani`de tel`in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Ergani şubesi, Mısır`daki yargı zulmünü basın açıklamasıyla kınadı.

Belediye çay bahçesi yanında yapılan basın açıklamasına STK temsilcileri, siyasi parti yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklaması okunurken, ellerinde Muhammed Mursi resimleri taşıyan kalabalık, sık sık tekbir getirerek,  “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları attı.

Basın açıklamasını Ergani Eğitim Bir Sen başkanı Cihan Selçuk okudu.

“Batı`dan medet umma dönemi bitmiştir.”

Darbeci Mısır mahkemelerin kararlarını protesto etmek ve Muhammed Mursi ile mazlumları savunmak için toplandıklarını belirten Selçuk; “Bilindiği gibi Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, darbeyle devrilmiş ve Sisi`nin talimatlarıyla yüzlerce Müslüman şehid edilmiştir. Yakın bir tarihte Muhammed Mursi`ye 20 yıl ceza veren mahkeme, bunu az görmüş olmalı ki idam cezası vermiştir.” diyerek hukuk katliamlarına dikkat çekti.

Direnen Mısır halkının yanında durulması gerektiğini vurgulayan Selçuk; “Batıdan medet umma dönemi bitmiştir.Birleşmiş milletlerden adalet bekleme devri bitmiştir. Gün bugündür. İslam âlemi öyle bir ses vermeli ki, bu utanç verici, insanlık dışı uygulamalar son bulsun. Ayağa kalkacağız. Kardeşlerimiz özgür kalana kadar da oturmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Müslümanların birlik olması gerektiğini belirten Selçuk; “Yaşanan sıkıntılar göstermiştir ki İslam coğrafyası bir olmayana kadar, bu zulümler devam edecektir. Sisi ve onu  parmaklarında oynatanlar, Mısır halkını korkutacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Tarih İbrahimlerin nemrutlara, Musaların firavunlara had bildirme sahneleriyle doludur. İnanıyoruz ki Musa`nın çocukları firavunun çocuklarına daima galip gelecektir.” dedi.

Mısırlı kardeşlerinin yanında durmaya devam edeceklerini belirten Selçuk son olarak; “Bu vesileyle darbeci Sisi ve onun oyuncağı mahkemelerin kararlarını tanımadığımızı, Mısır`da olup bitenlere göz yummayacağımızı bildiriyor, başta ihvan olmak üzere Mısır halkıyla birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir