• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Bismil`de minik öğrenciler yaşlı kadına sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil ilçesine 23 kilometre uzaklıkta olan Alibey köyünde okuyan ilk ve ortaokul  öğrencileri, hazırladıkları ‘Yaşlılara uzanan minik eller` Projesi kapsamında, öğretmen ve okul yöneticileriyle birlikte ilçeye gelerek, tek başına yaşayan Leman Özer adlı yaşlı kadına sahip çıktılar.

Evde tek başına yaşayan yaşlı kadının perde ve halılarını  yıkayıp, evini baştan başa boyadıktan sonra, evin içini yıkayan öğrenciler, böyle bir çalışmadan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Tek başına yaşayan yaşlı kadın Leman Özer tansiyon ve şeker hastası olduğu ve ayaklarının ağrısından dolayı yürümekte zorluk çektiğini belirterek, “Çocukların bu davranışları beni çok sevindirdi. Onlara çok teşekkür ediyorum onların sayesinde yılarca yıkanmayan halılarım yıkandı, evimin içini karınca ve fareler istila etmişti. Sağ olsun öğretmenler ve öğrenciler evimin içini temizleyip ilaçlayarak böcek karınca ve farelerden kurtardılar.Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Alibey köyü Okul Müdürü Siber Özer, 16 yıldan beri öğretmenlik yaptığını belirterek, “Şu an Alibey köyünde okul müdürü olarak görev yapmaktayım. Öğretmen arkadaşlarımızla oturup konuştuk ve böyle bir çalışma yapma kararı aldık. Biz öğrencilerin olumlu davranışlar kazandırmak için sadece okul içinde, dört duvar arasında değil, bunu dışarıda toplum içinde çalışma yaparak çocuklarımıza kazandırabiliriz diye böyle bir uygulamaya girdik. Bismil`de bu bölgede yaşayan, çocuğu olmayan ya da tek başına bırakılarak terk edilmiş, yalnız yaşayan, hasta, bakıma ihtiyacı olan, temel ihtiyacını karşılamayan yaşlılarımızı bulalım dedik. Onlara toplum olarak sahip çıkmamız lazım. Biz bu çalışmaya başlamadan önce öğrencilerimizin velileri ile görüştük, olumlu cevap verdiler. İlçe Kaymakamı İlçe Mili Eğitim Müdürü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfıyla bu konuyu görüştük. Olumlu cevap verdiler. Sosyal Yardımlaşma Vakfından,  yardıma muhtaç kişilerin listesini aldık ve bu yaşlı kadınla iletişime geçtik. Sonrasında boyamızı temizlik malzemelerimizi alıp, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte buraya geldik. Bu bizim ilk çalışmamız oluyor. Evin içindeki tüm halıları yıkayıp, evin tüm duvarlarını boyacağız, beraberimizde getirdiğimiz yiyecekleri burada pişirip beraberce yiyeceğiz. Bu şekilde öğrencilerimiz pratik olarak eğitim almış olacak ve hayatlarına, çevrelerine bu güzel çalışmaları sokacaklardır.” şeklinde konuştu.

Halkın bu konularda duyarlı olmasını isteyen Siber Özer, “Biz bu eve gelirken yolda vatandaşlarla konuşarak broşür dağıtık ve onları bilgilendirdik. Halkımız bu konulara duyarlı olursa, Bismil ve Türkiye`de yaşayan herkes rahat bir hayat yaşayarak, herkes kazançlı çıkar ve ülkemiz huzur bir ortama kavuşur.” dedi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir