• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
DÜ'de'Domates Güvesi' konulu panel düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Tarım Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı tarafından düzenlenen “Domates Güvesi” konulu panele, İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden Dr. Tülin Kılıç, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Asuman Oktay, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğünden Doktor Mehmet Duman ve Diyarbakır Tarım M.Y.O. Organik Tarım Program Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Musa Büyük panelist olarak katıldı.

Panelde domates güvesinin ilk kez 2009 yılında görüldüğü,  Türkiye’de, kısa sürede domates yetiştiriciliği yapılan yerlerde ana zararlı konumuna geçtiği belirtildi.

Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirilen panelde domatesin ana zararlısı domates güvesinin, Türkiye’deki durumu, domatesin gıda olarak önemi, Güneydoğu Anadolu bölgesi ve Diyarbakır ilindeki üretim potansiyeli, domates güvesinin dünyada, ülkemizde ve Diyarbakır ilindeki bazı biyolojik özellikleri ile, domates güvesinin mücadelesine yönelik yaklaşımlar ve üretici beklentileri tartışıldı.

Panel, soru-cevap kısmıyla son buldu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir