• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile AB Bilgi Merkezleri işbirliğiyle düzenlenen “İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri” paneli gerçekleştirildi. Panele, birçok STK, Sanayici, İşadamları ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Başkan Yardımcısı Mesut Altın, Ortadoğu İnşaat Fuarı bünyesinde, işletmelerin her zaman ihtiyaç duydukları “Risk Analizi ve Dış Pazarlara Açılma” konusunda gerçekleştirilen panelin katılımcılarına teşekkür etti.

İhracat yapmanın, riski dağıtmak anlamına geldiğini dile getiren Altın, dış pazarlara açılmanın, işletmecileri tek bir noktaya bağımlı olmaktan kurtardığını ve herhangi bir pazarda oluşacak olumsuzluklardan kendisini korumasına yardımcı olduğunu dile getirdi.

Daha sonra DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Pervane moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve Dünya Gazetesi Yazarı Şefik Ergönül, “İşletmelerde risk analizi” başlığında birer sunum yaparken, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri uzmanı Ahmet Buldum, “İhracat destekleri ve yurtdışı fuar destekleri” konusunda ve DÜ İİBF İşletme Bölümü hocalarından Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Zincirkıran Diyarbakır sanayi işletmelerinin sorunları ve çözüm önerileri konusunda birer sunum gerçekleştirdi.

Panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi. (İLKHA)