• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Gaziantep`te öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FATİH Projesi kapsamında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya`nın da katıldığı programda, Gaziantep`te eğitim gören 124 öğrenciye düzenlenen törenle tablet bilgisayar dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Ankara`daki törenden canlı yayınla bağlandığı Şehitkâmil  Kültür Merkezi`nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Türkiye´yi seyirci konumundan çıkaracak ve bilgi toplumuna dönüştürecek yegâne unsurun eğitim olduğunu belirterek, “Bilgi toplumu olma yolunda ilerleyen, dünyanın büyük ekonomilerinden biri olan Türkiye`nin eğitim alanında başarıyı yakalamak için çaba harcadığını, eğitimini yeni yüzyıla uygun olarak yapılandırdığını görmekteyiz.” dedi.

Son 12 yılda Türkiye`yi dünyada en rekabetçi konuma taşımaya çalıştıklarını kaydeden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise konuşmasında,  Türkiye`nin bütçesinin yüzde 23´nün eğitime harcandığını, her kesimden toplanan vergilerin öğrencilere harcandığını belirtti.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da konuşmasında, “81 ilimizdeki, kırsalımızdaki 19 milyon öğrencimize fırsat eşitliği oluşturmak için bu projeyi başlattık.  Bugüne kadar Gaziantep`te 13 bin 853 tablet bilgisayar dağıtıldı.  Bu yıl 12 bin 500 tablet bilgisayar daha dağıtılarak eğitim öğretim yılı sonuna kadar 30 bin tableti aşacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 132 tablet bilgisayar temsili olarak 124 öğrenciye ve 8 öğretmene dağıtıldı. 5040 adet tablet bilgisayarın 2015 Haziran´a kadar dağıtılması, 2015 Eylül´ünde de geri kalan tabletlerin okullara dağıtılması planlanmaktadır. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir