• DOLAR 32.508
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2491.586
  • ...
GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzenlenen törenle açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) tarafından yaptırılan 42 derslikli GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla bu gün açıldı,

Yıllarca bu ülkede belirli bir kesimin ‘İmam Hatiplerin önünü keseceğiz’ diye Türkiye'nin mesleki eğitimle ilgili bir nehrini kuruttuğunu ifade eden Zeybekci, “Türkiye'de 2002 yılı sonu itibarıyla ortalama eğitim süresi 4 yıl bile değildi. Bu gün geldiğimiz noktada 2014 yılı sonu itibariyle bu rakam 7.5 yıla çıktı. Yıllarca hata yapıldı. Bu ülkenin çok önemli bir kaynağı kurutuldu.” dedi.

Türkiye’nin eğitim noktasında başarılar elde ettiğini savunan Zeybekci, 4+4+4 kesintisiz 12 yıl eğitim projesi ile Türkiye'de eğitim süresinin çok kısa bir sürede 4 yıldan 7,5 yıla çıktığını savundu.

Gaziantep 25 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine ulaşmanın etkin bir ekonomi ile mümkün olduğunu belirten Zeybekci, Türkiye’nin bugüne kadar birilerinin kontrol ettiği dünyada edilgen bir ekonomi ile bu noktalara geldiğini söyledi.

Programda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de bir konuşma yaparak, GAİB tarafından yaptırılan okulda yetişecek gençlerin çok iyi yabancı dil bilen, gerek dış ticaret konusunda, gerek lojistik konusunda, gerekse de ticaretle ilgili diğer konularda eğitim alacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından GAİB Başkanı Abduldakir Çıkmaz ve Vali Ali Yerlikaya’ya Onur Belgesi verilirken, okul törenle açılışı gerçekleştirildi.

Okul açılışının ardından Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliğine geçen Zeybekci, GAİB tarafından düzenlenen 2014 Yılı İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir