• DOLAR 32.482
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2437.229
  • ...
Cunta yönetiminin idam kararlarına tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin idama mahkûm edilmesi üzerine, Aksaray halkı verilen idam kararlarını yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği Aksaray şubesi tarafından organize edilen ve birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği basın açıklaması Cuma namazı çıkışı Aksaray Ulu Camii önünde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını grup adına Ramazan Özbek okudu.

“Hukuksuzluklar ve Adaletsizlikler Sebebiyle Buradayız”

Muhammed Mursi ve 107 dava arkadaşının hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde idama mahkum edilmesinin kabul edilir bir şey olmadığını dile getiren Özbek, Mısır`da ilk defa gerçekleştirilen seçimlerle Cumhurbaşkanlığı görevine gelen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına askeri cunta tarafından bir darbe yapıldığını ve bunun sonucunda seçilmiş Cumhurbaşkanı ve arkadaşlarına idam cezasının askeri cunta tarafından verildiğini dile getirdi.

Özbek, “Verilen cezanın bir askeri cunta tarafından verildiği aşikârdır. Ayrıca geçtiğimiz nisan ayında Mısır`da Müslüman kardeşler rehberlik konseyi başkanı Muhammed Bedii` nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezaları onanmış ve `Rabia Operasyonları Birimi‘ davasında 48 kişi ise müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Bu kararları veren sözde mahkemelerin askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikârdır.” dedi.

Mısır`da insani hak ve hürriyetlerin ayaklar altına alındığını ve Batı`nın ırkçı emperyalist stratejisinin gereğinin yerine getirildiğini dile getiren Özbek, verilen idam kararları ile bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığını söyledi.

Özbek, “Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı`nın sessiz kalması elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir. Zaten aynı güçler darbe sürecine de destek vermişlerdir. Yaşanılan süreç, emperyalist dünyanın, kendilerine itaat etmeyenleri de imha eden örtülü işgalin yansımasıdır.`` ifadelerini kullandı.

“İslam Coğrafyasında Kin ve Nefret Tohumları Ekilmektedir”

Konuşması sık sık, “ Mursi`ye selam direnişe devam, Avrupa değil İslam birliği.” sloganları ve tekbirlerle sık sık kesilen Özbek, İslam coğrafyasında insanlar arasına kin ve nefret tohumlarının ekildiğine dikkat çekerek, bu durumda mazlumların yanında durulması gerektiğini belirtti.

Özbek konuşmasını şöyle bitirdi: “Mısır, Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Bangladeş, Afganistan ve Pakistan`da aynı coğrafyanın insanları arasına kin ve nefret tohumları ekilmektedir. Bazen mezhep farklılıkları, bazen etnik farklılıklar kaşınarak bazen de işbirlikçi iktidarların hukuk dışı uygulamaları ile bu coğrafyada kaos ortamları oluşturulmaktadır. Bütün bu süreç hem İslam ülkelerinin her birinde toplumu bir arada tutan bağları koparmaya hem de İslam ülkelerinin ortak bir anlayış etrafında bir araya gelmelerini sabote etmeye yöneliktir.  Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır.” (Ömer Yıldırım-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir