• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Üniversiteli öğrencilerden Mursi`ye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmara Üniversitesinde faaliyet yürüten birçok öğrenci kulübünün desteğiyle "Kardeşlerin Cellatların Elinde Ayağa Kalk Türkiye" düzenlenen basın açıklamasında Muhammed Mursi ile beraber haklarında idam kararı verilen 106 kişinin idam kararı kınandı.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsünde yapılan ve birçok kulübün destek verdiği açıklamaya çok sayıda öğrenci katıldı.

Mursi`ye verilen İdam cezasının aslında tüm İslam alemine verildiği vurgulanan açıklamada, “Dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan her mazlumun yanında yer alacağız ve zalimlere karşı duracağız” denildi.

Mısır`da yaşanan vahşetin karşısında suskun kalan bütün Müslüman ülkelerin bu durumdan sorumlu olacağı belirtilen açıklamada, “Bu zulme ve haksızlığa karşı duyarsız kalan, ses vermeyen, çığlık olmayan, görmezlikten gelen tüm insanlık ve kendini hürriyet perver ve demokrat gören Batı da sorumludur. Batılı demokratlar, hümanistler Müslümanlara yapılan zulmü yalnızca ve yalnızca seyrediyorlar. İnanan, düşünen, özgürlüğe sevdalı olan, insanım diyen herkesi Mısırdaki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında duyarlı olmaya, çığlık olmaya davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Program okunan basın açıklaması ve atılan sloganlarla sona erdi. (Selman Talayhan- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir