• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
Mursi`ye verilen idam cezası Kâhta`da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahta`da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Mısır`daki cunta rejimi tarafından başta Muhammed Mursi olmak üzere 106 kişiye verilen idam cezalarını kınamak için kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Yüzüncü yıl parkı meydanında yapılan basın açıklamasına, STK temsilcileri ve halk yoğun ilgi gösterdi. Basın açıklaması İ. Halil Ödemiş`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

STK`lar adına basın açıklamasını okuyan Celil Acar, “Ey dünya Müslümanları, ey insanlar, gözlerinizin önünde apaçık oynanan oyunların farkında olun. İslam coğrafyası orta doğuyu kan gölüne çeviren, kendi ürettikleri demokrasi putunu acıktıklarında yiyen, emperyalist güçler ve uşakları seçtikleri soysuz yöneticilerin eliyle bizi yok etmeye çalışıyorlar. Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanının idam kararını verdiriyorlar. Bu vahşetin ortakları arasında BM'nin daimi temsilcileri de vardır. Darbeye darbe demeyi çıkarlarına aykırı bulan ABD ve AB ülkelerinin ellerinde Mısırlı mazlumların kanları vardır. Mursi'nin ve arkadaşlarının suçu nedir? Bir yerlerden icazet almamaları mıdır? Bu idamların temelinde Mursi ve arkadaşlarının Mısır halkının onurunu korumaları yatar. Mursi ve arkadaşlarına Siyonizm`e karşı Hamas'a destek verdikleri için idam kararı verilmiştir. Bu işin başka bir sebebi yoktur.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması Remzi Cibik Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi. (Mehmet Eren-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir