• DOLAR 32.484
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2436.749
  • ...
Batman'da ilkokul öğrencilerinden şiir kitabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez İMKB Belde İlkokulu 3-D sınıf öğrencileri tarafından “Küçük Kalplerden Kâğıda Dökülenler” adlı bir şiir kitabı çıkarıldı. 52 öğrencinin şiirlerinden oluşan kitap 250 adet basıldı.

Konu hakkında bilgi veren 3-D Sınıf Öğretmeni Nurhan Tileği, “İMKB Belde İlkokulu 3-D sınıfı öğrencilerinin kendilerinin oluşturduğu, kendi ağızlarından yüreklerinden dökülen şiirleri kâğıda döktük. Minik öğrencilerimizin kâğıda döktükleri şiirleri ‘Küçük Kalplerden Kâğıda Dökülenler’ adlı bir şiir kitabı oluşturduk.” dedi.

Tileği, “Kitabımız 54 sayfa ve 52 şiirden oluşuyor. Kitabımızla tanıştırmak için Batman Valisine sunduk. Öğrencilerim ilk adımı şiir yazarak başladılar. Şiir yazan ve kitap okuyandan korkulmaz. Benim öğrencilerim şiir yazabiliyorlar. Bu nedenle böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmamız ilkti umarız devamı gelecek. Tanıtım amacı olarak 250 adet bastırdık. Çocuklarımızın geleceğe bir hatıra bırakması için şiire ilk adım atmaları için bizim hiç bir ticari amacımız yok.” şeklinde konuştu.

Şiir yazan öğrenciler ise geleceğe bir hatıra bırakmak için yazdıklarını belirttiler. Öğrenciler, “Önce birkaç arkadaşımız şiir yazdı. Sonra sınıfça şiir yazmaya başladık. Şiirlerimiz 50 âdeti geçince şiirlerimizi kitaplaştırmak için öğretmenimiz önerdi ve kitaplaştırdık.” diye konuştular.

Sınıfı temsilen kitabı tanıtmak için Batman valisiyle görüşen sınıf öğretmeni ve dört öğrenci “Küçük Kalplerden Kâğıda Dökülenler” adlı kitabı imzalayıp Batman Valisi Azmi Çelik’e hediye ettiler. (M. Sait Çelik – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir