• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İdam kararları Gaziantep`te lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam kararı Gazianteplilerin yoğun katılımıyla düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile kınandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mısır`da verilen idam kararları Balıklı Parkı`nda yapılan kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi. Hüseyin Paşa cami`sinde bir araya gelen Peygamber Sevdalıları, sloganlar atarak Gaziler Caddesi`nden Balıklı Parkı`na kadar yürüdü.

Cunta yönetiminin verdiği idam kararları lanetlenirken, toplanan grup sık sık tekbirler getirerek  “Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi”, “Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” şeklinde sloganlar atıldı.

106 kişi hakkında verilen idam kararının akıl tutulmasından başka bir şey olmadığı vurgulanan açıklamada, idam kararlarının Sisi cuntasının iflasını ispat eden skandal bir karar olduğuna vurgu yapıldı.

Basın açıklamasını Rahmet-Der başkan yardımcısı Abdulhakim Övet okudu.

Alınan idam kararının arkasında yalnız Mısır'ın cunta rejiminin olmadığına dikkat çeken Övet, “Aynı zamanda israil'in, Batı Emperyalizminin, Amerika'nın ve Ortadoğu'nun kukla rejimleri de var. Bu kararla dünya Müslümanlarına ve özellikle İslami hareketlere gözdağı verilmek isteniyor.” dedi.

“İdam kararları Mısır'daki vahşetin tescilidir”

Haklı olanları cezaların susturamayacağını vurgulayan Övet, darbecilerin gerçekleri örtemeyeceğini belirterek, “Mursi'ye ve Mısır halkına verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır'daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler hesap vermelidir.” şeklinde konuştu.

“Mısır'a özgürlük direnişle gelecek”

Mısır`ın Müslüman halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezaların teslim alamayacağının altını çizen Övet, “İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz. Zalimlere karşı mazlumlar kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler, onuruna sahip çıkanlara diz çöktüremeyecek. Mısır'a özgürlük direnişle gelecek.” diye konuştu.

“Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de ortaya çıktı”

Son verilen hukuksuz kararın ve Batı'nın sessizliğinin dünya sisteminin nasıl adaletsiz olduğuna ışık tuttuğunu gözler önüne serdiğini belirten Övet, “Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzü bir kez daha deşifre oldu. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

Bugün yaşananlarının Mısır mahkemelerinde Firavun kültürünün hala etkin olduğunun göstergesi olduğunu kaydeden Övet, Bu kararın uluslararası kamuoyunun tepki vermesi gereken ve insanlığın vicdanına sığmayan, darbeci zihniyetin zalimliğini tescilleyen bir karar olduğunu söyledi.

“Yusuf (a.s) saraya dönmesi gibi Muhammed Mursi'nin de makamına dönüşü olur”

“Tarih tekerrürden ibarettir” diyen Övet, Firavunların zamanında Yusuf (a.s) için verilen mahkeme kararı sanki tarihin bir cilvesi olarak bir kez daha tekerrür ediyor diyerek, “Kuran-ı Kerim'de kınanan tek mahkeme Mısır mahkemesidir. İnşallah bir gün Yusuf`un (a.s) saraya dönmesi gibi Muhammed Mursi'nin de makamına dönüşü olur. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşlar da sözde bu kararın uygulanmaması için insanlığın beklediği adımları atmalıdır.” çağrısında bulundu.

Mısır müftüsüne de seslenen Övet, Peygamber Sevdalıları Gaziantep Koordinatörlüğü olarak, darbeci mahkemenin hukuk dışı, kin ve nefretin dışavurumu olan bu kararını tanımadıklarını ve kararı verenleri nefretle kınadıklarını telin ettiklerini belirterek açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Bu bağlamda vicdan sahibi tüm insanları ve uluslararası tüm kurum ve kuruluşları bu karara karşı tepki vermeye davet ediyoruz. Mursi dâhil tüm İhvan tutukluları serbest bırakılmalı, Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin asker-sivil tüm aktörleri cezalandırılmalıdır.”

İdam kararlını kınamak için düzenlenen kitlesel basın açıklaması Abdulkadir Üstündağ`ın yaptığı dua ile sona ererken, küçük çocukların açıklamalar esnasında Mısır direnişinin sembolü olan rabia işareti yapması ise dikkatlerden kaçmadı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir