• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İtalya'da 4'üncü dil toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Dış İlişkiler Ofisi’nin koordine ettiği,  “Mesleki Eğitim Kapsamında Akademik Personelin İngilizce İletişim Dil Becerilerinin Geliştirilmesi” isimli Avrupa Birliği projesinin dördüncü toplantısı İtalya’da gerçekleştirildi.

Türkiye, Macaristan, İngiltere ve İtalya’dan proje ortaklığı yapan grupların katıldığı toplantıda, akademisyenlerin İngilizce iletişim becerilerinin geliştirilmesi için hazırlanan internet sitesinin değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıda yaklaşık 18 aydır devam eden projenin kalan sürecinde yapılması gerekenler tartışıldı.

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Acar, “Ülkemizdeki akademisyenler başta olmak üzere, daha ileri düzeyde bilim yapabilmek için yabancı dilde üst seviyede iletişim kurabilmek şart. 18 aydır bu amaç doğrultusunda, 4 ülkeden 9 ortakla çalışıyoruz” dedi.

Proje ortaklarından Telematica Leonardo Da Vinci Üniversitesi’nin (UNIDAV) bulunduğu İtalya’nın Pescara şehrinde organize edilen toplantıda, projenin uzaktan eğitim verecek internet sitesinin geliştirilmesi için yapılan ve yapılacak olan çalışmalar kararlaştırıldı.

Projenin son toplantısı yılsonunda Aksaray’da yapılacak. Toplantı vesilesiyle Aksaray Üniversitesi ve UNİDAV arasında Erasmus Ortaklık Anlaşması da imzalandı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir