• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
PKK, HDP lehine oy topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşan seçim öncesi nedeniyle bir açıklama yapan ÇÖZÜM-DER Başkanı Avukat Ercan Ezgin, PKK'nın adam kaçırma ve özellikle kırsal kesimde HDP lehine baskıyla oy istemesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Seçim öncesi hareketlenen bölgede DHKP-C'nin sahaya çıktığını ifade eden Ezgin, seçim öncesi liderlere ve ünlü siyasi kimliklere karşı siyasi suikastlar yapılabileceğine dikkat çekti.

"Kavga ve şiddetli çekişme büyük oranda AK Parti ve karşısında HDP, CHP, MHP ve Paralel yapı koalisyonu arasında geçmektedir." ifadelerini kullanan Ezgin, siyasilerin kullandıkları şiddet dilini derhal terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Bazı sözlerin insanları sokağa dökebileceğini ve Kobani olaylarının buna örnek olduğunu belirten Ezgin, Kobani olaylarında bazı ağızlardan çıkan sözlerin etkili olduğunu ifade etti.

Siyasi mitinglerde ve söylemlerde tehditler, hakaretler, kasetler, şantajlar ve en sonunda bombalı ellere kadar binbir saldırıların havada uçuştuğunu ifade eden Ezgin, bazı partilere yönelik gerçekleştirilen saldırılara değinerek, "Bir de buna kırsal kesimde yapılan tehditler, adam kaçırmalar ve mektuplu tehditler eklenince şiddet ve baskı had safhaya ulaştı." ifadelerini kullandı.

“Silahların gölgesinde bir seçim seçmenin hür iradesine ipotek koymaktır”

AK partili bazı isimlerin HDP'nin barajı geçmemesine yönelik temennilerini eleştirerek PKK'nin bölge halkına yönelik tehditlerine değinen Sezgin, “PKK'nın adam kaçırma ve özellikle kırsal kesimde HDP lehine baskıyla oy istemesi, tehdit ve gözdağı vermesi, kırsal kesimde mektupla tehdit yolunu bastırması, silahların gölgesinde bir seçim havası yaratması çabaları asla kabul edilecek bir durum değildir. Bu seçmenin hür iradesine ipotek koymaktır.” dedi.

“Hiçbir siyasi parti, anaların ağlamasından daha değerli değildir”

Siyasi tansiyon yükseldiği zaman sokakların tansiyonunun bununla beraber yükseldiğini belirten Avukat Ezgin, “Sonuç olarak hiçbir siyasi düşünce ve parti, insan hayatından, çözüm sürecinden ve anaların ağlamamasından daha değerli değildir. Aksi takdirde bu gergin ve baskı altında geçen seçim ortamında dökülecek bir damla kanın, akacak bir damla gözyaşının sorumluluk ve vebali bunlara sebep olanların boynunda olur, tarih onları affetmeyecektir.” açıklamalarında bulundu.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir