• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
HÜDA-PAR`dan bomba HDP İdiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Vekili Mehmet Hüseyin Yılmaz, HDP'yi baraj korkusu sardığını belirterek, kendilerine suikast bile yaptırabileceklerini ileri sürdü.

Hüseyin Yılmaz, "Yapılan son anketlerde HDP'nin barajın altında kalması söz konusudur. Bunların ivme kazanması ve batıdaki Kürtlerin oyunu almak için mağdur rolü oynaması gerekiyor. DHKP-C ve benzeri örgütlerle paralel yapı üzerinden kendisine bombalı eylem bile düzenletiyor. Yarın öbür gün belki kendilerine silahlı eylemde düzenletebilirler. Barajı aşmak için her türlü yolu deneyecekler çünkü tarihte de gördük ve bu tür olaylar olmuştur" dedi.

Partisinin desteklediği Bağımsız Milletvekili Aydın Gök'e destek vermek için Batman'a gelen Hüseyin Yılmaz, seçim lokalini ziyaret etti.

Burada partililere seslenen Genel Başkan vekili Mehmet Hüseyin Yılmaz, HDP'nin politikalarını eleştirerek, anne ve babaları HDP'nin politikaları konusunda uyardı.

Yılmaz, HDP'nin iki yüzlü bir politika izlediğini, doğuda zorla kendi partileri HDP'ye oy verme tehditleri yaptığını, batı da ise tam tersi demokrat ve barışçı görünmeye çalıştıklarını söyledi.

"MAĞDUR EDEBİYATI YAPMAK VE BARAJI AŞMAK İÇİN SEÇİM BÜROLARINI BOMBALATIYOR"

Yapılan son anketlerde HDP'nin barajın altında kalmasının söz konusu olduğunu, bunların ivme kazanması ve batıdaki Kürtlerin oyunu almak için mağdur rolü oynaması gerektiğini ifade eden Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü.

"HDP barajın altında kalmamak ve mağdur edebiyatı yapmak için DHKP-C ve benzeri örgütlerle paralel yapı üzerinden kendisine bombalı eylem bile düzenletiyor. Yarın öbür gün belki kendilerine silahlı eylem de düzenletebilirler. Barajı aşmak için her türlü yolu deneyecekler çünkü tarihte de bunu gördük ve bu tür olaylar olmuştur. AK Parti de aynı şekilde seçimlere 5-10 gün kala mağduriyet rolü oynuyor. İlkeli olmayan partilerde bu tür şeyle olabiliyor".

"BAZI MEDYA GRUPLARI 7 EKİM KATLİAMI SORUMLULARINI BARIŞ HAVARİSİ OLARAK GÖSTERİYOR"

HDP'nin kendilerine yönelik şiddet ve baskı eylemlerinin her zaman devam ettiğini de anlatan Yılmaz, "Geçtiğimiz gün Gaziantep'te bize yakın olan İhlas Der'de bir düğün tertipleniyor ve saldırı oluyor. İkinci gün de aynı Yasin Börü vakası gibi bir kişi 20 kişilik bir HDP'li grubun saldırısına uğruyor 5 bıçak darbesi alıyor. Kafası beton zemine çarparak linç edilmek isteniyor ve öldü diye olay yerinde bırakıp gidiyorlar. Bunu yapanlar da HDP'nin seçim bürosundan çıkan insanlardır. Medya üzerinden onları şirin gösterme algısı var. 7 Ekim katliamı sorumlularını barış havarisi olarak gösterebilirler fakat biz kimin ne olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

sabah

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir