• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman'da okul müdürleri bilgilendirme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Arttırılması Teknik Destek Projesi kapsamında, Batman’da okul müdürleri ve kanaat önderlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Şube Müdürü Beşir Tileği, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Uzmanı Songül Köçer, Mardin Bölge Koordinatörü Damla Güney, Proje Ekibi Uzman Ahmet Özırmak, okul müdürleri, muhtarlar, imamlar ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Toplantı Mehmet Çelik’in açılış konuşmasıyla başladı. Çelik konuşmasında Batman’da ilkokul seviyesindeki okullaşmanın Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çekti.

Çelik, “İlkokullarda mevcut okullarımızın yüzde 90’nı geçmişe göre daha iyi duruma geldi. Çocukların okulda severek ve isteyerek kalmalarına zemin hazırlama çalışmaları var. Okul öncesinde Batman’ın istenilen seviyeye gelmesi için çalışmalarımız devam etmekte. 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ile ilk 4 diliminde ihmal edilen çocuklarımız nitelikli eğitime kavuştu. Toplumdaki her fert bizim için önemli bu nedenle okuma çağındaki her çocuğun okula kazandırılması çalışmalarımız toplumun kanaat önderleriyle el birliği içinde devam edecek.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından teknik destek ekibinin proje tanıtımı ve ardından Milli Eğitim Bakanlığının temsilcisinin konuşmasıyla devam etti.

Toplantının öğleden sonra toplumun kanat önderlerine yönelik bölümde Milli Eğitim Bakanlığının temsilcisinin konuşması, teknik ekibin proje tanıtımı ve Teknik Destek Ekibi Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisinin kanat önderlerinin eğitime katkısı konusundaki konuşmasıyla toplantı sona erdi.

Batman’ın da aralarında bulunduğu 12 ilde uygulanan proje 23 Ekim 2013 yılında başlamış olup 24 ay sürecek. AB Mali katkısı ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, uygulamaya konulan bu proje ile ilk ve ortaokul çağındaki çocukların, okula devam oranlarını arttırmayı hedeflemekte. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir