• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
Çözüm süreci ve “Türkiyelileşme” balonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Türkiyelileşme” balonu “Çözüm sürecinin tıkandığı” söyleniyor.

Pkk-HDP taifesine bakmıyorum, çünkü onlar “işlerin en çok yolunda gittiği” zamanlarda bile “sürecin bittiğini” söylüyorlardı.

Evet, süreç tıkandı ve bu bağımsız gözlemciler tarafından da ifade ediliyor. İmralı heyeti artık gidemiyor ve kamuoyunu Öcalan`ın “Derin analizlerinden” mahrum ediyorlar!

Tabii Pkk-HDP taifesi sürecin tıkanmasından hükümeti sorumlu tutuyor. Hükümet de sanki bunda en büyük pay kendilerinin değilmiş gibi Pkk`nin silahlı vesayetinden ve halka uygulanan baskıdan söz ediyor.

Devlet, Pkk`nin silah bırakmaya niyetinin olmadığını daha yeni anlamış durumda. O yüzden halihazırdaki müsamerenin sürdürülmesinin anlamsızlığını gördü ve İmralı kapılarını geçici olarak kapattı, HDP ile Kandil`i baş başa bıraktı.

Pkk, silahlı güçlerini 2 yıl önce dışarı çekecekti, çekmedi. Öcalan`ın çağrısıyla “silahsızlanma kongresi” toplayacaktı, toplamaktan vazgeçtiğini duyurdu. HDP, çözüm

sürecine karşı olduğu aleni olarak bilinen kesimlerle işbirliğine başladı.

Devlet de seçimler öncesi işi sıkı tutma kararı almış görünüyor.

Askeri seçenekler masada tekrar yerini almış durumda.

Gelelim “Türkiyelileşme balonu”na…

HDP, Kürt şehirlerinde kendisi tarafından uygulanan faşist baskıları göz ardı edip Batıda muhatap olduğu saldırıları gündeme getiriyor ve “Mağdur edebiyatı” yapıyor.

Hüda Par`a ve İslami STK`lara yönelik yüzlerce bombalı ve molotoflu saldırı gerçekleştirmesine rağmen Adana ve Mersin`de yapılan bombalı saldırılar üzerinden propaganda yapıyor.

Evet, “Türkiyelileşme” bir balondu ve erken patladı.

Halkın inanç değerlerine bu derece ilgisiz ve yer yer düşmanlık yapan, her fırsatta sapkın grupların sesi olduklarını ilan eden bir hareket faklı komplikasyonlarla ancak buraya kadar gidebilirdi.

Marjinal sol ve marjinal kalan eski İslamcıların desteğinin bir şey ifade etmediği halk tarafından görülüyor. Pkk-HDP çizgisi değişmiyor ve normalleşmiyor; aksine gelenlerin dönüşmesini ve biatını talep ediyor.

Durum HDP için iyi görünmüyor ve barajlar patlamıyor.

Makyavelizmin kralını sahneye koyanların bu durumda yapacakları tehlikelidir işte.

Adana ve Mersin olayı başlangıçtı ve seçimlere kadar benzerleri daha kötüleşerek olabilir.

“Paralel akıl”la kurulan ittifak tehlikeli bir şey.

Patlayan bombalar, “Türkiyelileşme balonu”nun da patlayacağının habercisi olabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir